ŽUPNI OGLASI - 28. srpnja 2019.- 17. NEDJELJA KROZ GODINU

1.    U tjednu koji je pred nama slavimo:
u ponedjeljak – sv. Marta
u srijedu – sv. Ignacije Lojolski, prezbiter
u četvrtak -  sv. Alfonz Marija de'Liguori, biskup i crkveni naučitelj
u petak je Prvi petak u mjesecu. Prije sv. Mise bit će prigoda za ispovijed, a nakom mise imat ćemo Klanjanje Presvetom oltarskom sakramentu. Ujedno se taj dan može dobiti i Potpuni oprost zvan „porciunkulski“. Uvjeti su: pohod crkvi gdje treba izmoliti Oče naš i Vjerovanje, uz ispovijed i pričest te molitva na nakanu Svetoga Oca.
u nedjelju - 18. NEDJELJA KROZ GODINU; sv. Mise ovdje u crkvi su u 8, 10 i 18 sati.
2.    Od katoličkog tiska stigao je novi broj Katoličkog tjednika koji između ostalog u novom broju donosi: u uvodniku: O Tutorima – komentar o postavljanju bazne stanice na groblju Križ; razmišljanje o mazohističkom kršćanstvu; razmišljanje o Bosanskohercegovačkim paradoksima; o stradanju u Briševu; reportažu iz Čemernog; ove i druge zanimljive vijesti, informacije i razmišljanja možete pročitati u ovom broju KT kojeg možete uzeti u župnom uredu.
3.    Darovi za crkvu i godižbinu – pročitati.
4.    Mise kroz tjedan – pročitati.
5.    U subotu, 3. kolovoza u 11 h na Bilivodama ćemo slaviti sv. Misu kojom se želimo prisjetiti svih žrtava proteklog rata kao i onih koje je mržnja protjerala s njihovim ognjišta.
6.    Brak u Crkvi žele sklopiti: Marija Biletić, rođena 12. ožujka 1997. u Čapljini, od oca Zorana i majke Mirjane r. Trbić i Dario Milanović, rođen 11. kolovoza 1992. u Zenici, od oca Damira i majke Svjetlane r. Akrapović. Žele se vjenčati 2. kolovoza u Stocu. Želimo im obilje Božjega blagoslova u zajedničkom životu.
7.    Hrvatsko katoličko dobrotvorno društvo Sarajevo raspisuje natječaj za prijem studenata u studentske domove u Zagrebu i Sarajevu. Natječaj je otvoren od 26. lipnja do 5. kolovoza. Svi zainteresirani više informacija mogu pronaći na oglasnoj ploči.