ŽUPNI OGLASI - 13. SIJEČNJA 2019.- KRŠTENJE GOSPODINOVO

1.    U tjednu koji je pred nama slavimo:
u srijedu – 1. DEVETNICA U ČAST SV. JOSIPA, sv. Misa je u 16:30 sati dok je u 16 sati krunica i prilika za ispovijed.
U četvrtak – sv. Antun, opat
u nedjelju – 2. NEDJELJA KROZ GODINU; sv. Mise ovdje u crkvi su u 8, 10 i 17 sati;
2.    U petak, 18. siječnja započinje Devetnica u čast sv. Anđele Merici, utemeljiteljice sestara Uršulinki koje djeluju u našoj župnoj zajednici. 27. siječnja je proslava sv. Anđele. Na ovu proslavu ćemo se pripremati molitvom sv. Anđeli nakon sv. Mise. Devetnicu posvećujemo za nova duhovna zvanja pa pozivam da se uključimo i u ovu Devetnicu svojim molitvama, bilo na sv. Misi bilo u svojim domovima.
3.    Od 18. do 25. siječnja je molitvena osmina za jedinstvo kršćana. Pozivam da kroz ovo vrijeme nastojimo sudjelovati u zajedničkoj molitvi cijele Crkve na ovu nakanu svojim dolascima na sv. Mise  ili osobnom molitvom na ovu nakanu kako bi ujedinjeni uputili Bogu svoje molitve za jedinstvo kršćana.
4.    Od katoličkog tiska stigao je novi broj Katoličkog tjednika. Novi broj tjednika između ostalog donosi: u uvodniku – mora li Crkva danas umrijeti; intervju – BiH je hrvatska djedovina; križni put kršćana – diskriminacija za to što si Kristov; reportaža o župi u Izbičnom; razmišljanje – svaki dan postajati sve više kršćanima... ove i druge vijesti, razmišljanja i informacije možete pročitati u novom Tjedniku kojeg možete uzeti u župnom uredu.
5.    Darovi za crkvu i godižbinu – pročitati.
6.    Mise kroz tjedan – pročitati.
7.    Budući da ovaj tjedan počinje škola i mi ćemo u subotu, 19. siječnja ponovno započeti sa župnim vjeronaukom prema već ustaljenom rasporedu.
8.    U proteklom tjednu umrli su naši župljani +DRAGUTIN PRESKAR kojI je umro 05. siječnja a ukopana 07. siječnja na groblju Crkvica; +ANTO MARKOVIĆ koji je umro 07. siječnja a ukopan 08. siječnja na groblju Prašnice. Sjetimo ih se u svojim molitvama. Pokoj vječni daruj im Gospodine!