ŽUPNI OGLASI - 11. kolovoza 2019. - 19. NEDJELJA KROZ GODINU

1.    U tjednu koji je pred nama slavimo:
u srijedu – Sv. Maksimilijan Kolbe, prezbiter i mučenik
u četvrtak -  Uznesenje Blažene djevice Marije – Velika Gospa, svetkovina; mise u župnoj crkvi su u 8 i 18 h
u nedjelju - 20. NEDJELJA KROZ GODINU; sv. Mise ovdje u crkvi su u 8, 10 i 18 sati.
2.    Od katoličkog tiska stigao je ljetni dvobroj Katoličkog tjednika koji između ostalog u novom broju donosi: u uvodniku: O zavjetu i spomeniku; razmišljanje o BDM-u – put Crkve i vjernika; o ženama koje uvijek rađaju za nebo; reportažu iz župe Haljinići; ove i druge zanimljive vijesti, informacije i razmišljanja možete pročitati u ovom broju KT kojeg možete uzeti u župnom uredu.
3.    Darovi za crkvu i godižbinu – pročitati.
4.    Mise kroz tjedan – pročitati.
5.    Udruge Domovinskoga rata HVO-a i Odbor za obilježavanje značajnih datuma organiziraju obilježavanje Spomendana na prvu i sve žrtve HVO-a i MUP-a zeničkog kraja u nedjelju 18. kolovoza. U 10 i 30 na groblju Sv. Marko u Čajdrašu bit će polaganje vijenaca i molitva opijela, a u 11 h u župnoj crkvi Presvetoga Srca Isusova i sveta misa. Nakon mise u dvorištu bit će druženje uz vojnički grah.
6.    Brak u crkvi žele sklopiti: Kristijan Jonjić rođen 22. 11. 1981. godine u Zenici od oca Vinka i majke Marice rođ. Kustura i Nela Perun rođena 13. 12. 1989. godine u Splitu od oca Ivice i majke Željke rođ. Škaro. Žele se vjenčati 16. kolovoza ove godine u našoj župnoj zajednici. Mladencima želim Božji blagoslov u zajedničkom životu.
7.    Budući da je Nadbiskup poslao dekret o premještaju iz ove župne zajednice  te bih župu trebao predati novom župniku vlč. Marinu Mariću, iduće nedjelje, 18. kolovoza,  imat ću pod svim sv. Misama oproštaj od ove župne zajednice a u tjednu iza te nedjelje i primopredaju a kada točno znat ćete iduće nedjelje.
8.    U proteklom tjednu preminuo je naš župljanin + Miroslav Gačnik, koji je umro 7., a ukopan 8. kolovoza na groblju „Crkvica“. Pokoj vječni daruj mu, Gospodine!