ŽUPNI OGLASI - 09. lipnja 2019.- NEDJELJA PEDESETNICE: DUHOVI

1.    U tjednu koji je pred nama slavimo:
u ponedjeljak – Blažena Djevica Maarija Majka Crkve
u utorak – sv. Barnaba, apostol
u četvrtak – sv. Antun Padovanski, prezbiter i crkveni naučitelj
u nedjelju -  PRESVETO TROJSTVO; sv. Mise ovdje u crkvi su u 8, 10 i 18 sati.
2.    U tjednu koji je pred nama imamo ljetne kvatre. Vjernici se pozivaju da ga posvete molitve, postom i djelima ljubavi i milosrđa na poseban način u srijedu, petak i subotu. Ljetne kvatre posvećene su posvećenju ljudskog rada i za urod zemlje. Uključimo se i mi svojim sudjelovanjem u ovoj pobožnosti Crkve.
3.    Od katoličkog tiska stigao je novi broj Katoličkog tjednika koji između ostalog u novom broju donosi: u uvodniku – o magičnom gradu;  intervju – crkva sv. Marije u Jajcu treba biti vraćena pravim vlasnicima; s Papinog pohoda Rumunjskoj; o misijskom djelovanju u Ugandi; te razmišljanje - jesam li sebičan?... ove i druge zanimljive vijesti, informacije i razmišljanja možete pročitati u ovom broju KT kojeg možete uzeti u župnom uredu.
4.    Darovi za crkvu i godižbinu – pročitati.
5.    Mise kroz tjedan – pročitati.
6.    Budući da u ovom tjednu završava školska godina a i mi smo završili župni vjeronauk iduće nedjelju pod sv. Misom u 10 sati zahvalit ćemo Bogu za darove i dobročinstva koja nam je udjelio za što uspješnije rezultate u školskoj godini koja je na izmaku. Pozivam osnovce i srednjoškolce da dođu te svojim sudjelovanjem i sv. Misom zahvale Bogu.
7.    BRAK U CRKVI ŽELE SKLOPITI: Marko Grabovac rođen 06. 05. 1988. godine u Zenici od oca Stipe i majke Danice rođ. Petrušić i Ana Dujmović rođena 14. 07. 1992. godine u Zenici od oca Ivice i majke Marije rođ. Barbarić. Žele se vjenčati u našoj župnoj zajednici 15. lipnja ove godine. Mladencima želim Božji blagoslov u zajedničkom životu.
8.    HKD Napredak organizira donatorski koncert 13. lipnja u Hrvatskom domu s početkom u 19 sati za kupovinu klavira koji će se koristiti u radu društva. Nastupaju razni izvođači. Ulaz je slobodan a svoj prilog možete doniratu na ulazu ili izlazu s koncerta.
9.    U proteklom tjednu umrli su naši župljani: +ANĐA ĐURUKOVSKI koja je umrla 04. lipnja a ukopana 07. lipnja na groblju Crkvica; +JOZEFINA JURIŠIĆ koja je umrla 04. lipnja a ukopana 08. lipnja na groblju Križ; i +BRANO NAIMAREVIĆ koji je umro 06. lipnja a ukopan 08. lipnja na groblju Crkvica.  Sjetimo ih se u svojim molitvama. Pokoj vječni daruj im Gospodine!