ŽUPNI OGLASI - 07. travnja 2019.- 5. KORIZMENA NEDJELJA

1.    U tjednu koji je pred nama slavimo:
u petak – prema odredbi biskupa BK BiH određeno je da cvjetni petak bude DAN MOLITVE I POKORE ZA ŽRTVE NASILJA I ZLORABLJENJA. Pozivam da se uključimo svojom molitvom ali i pokorom; pobožnost Križnog puta je u 17:30 sati.
u nedjelju – CVJETNICA: NEDJELJA MUKE GOSPODNJE, sv. Mise ovdje u crkvi su u 8, 10 i 18 sati; Na Cvjetnicu blagoslivljamo maslinove ili druge grančice kao znak Isusova svečanog ulaska u Jeruzalem ali i kao znak mira i Božje brige za ljude. Imat ćete priliku uzeti maslinove grančice ovdje u crkvi i dati svoj prilog, koliko tko hoće, koji će biti dostavljen Misijskoj središnjici za akcije i projekte u misijama po svijetu. Pod svim sv. Misama obavit ćemo blagoslov grančica
2.    Uskrsna ispovijed u našoj župi bit će u srijedu u 11 i 17 sati. Pozivam i potičem da se izmirimo, da zatražimo oprost i da ga budemo spremni udijeliti pa da se dođemo pomiriti i s Bogom kroz sakrament ispovijedi.
3.    U subotu, 13. travnja, imat ćemo u Bodbriježju zajednički Križni put vjernika svih zeničkih župa kao pokornički čin u ovom korizmenom vremenu. Želimo da ova naša zajednička pobožnost kroz Križni put bude izraz našeg jedinstva i zajedništva, bude sjećanje na sve žrtve koje se podnose radi Kristovog imena. Zato pozivamo da nam se na ovom Križnom putu pridružite te zajednički obavimo pobožnost na slavu Kristove muke, na zadovoljštinu za naše grijehe te na utjehu i pomoć dušama u čistilištu. Križni put započinje u 11 sati a završit ćemo ga slavljem sv. Mise.
4.    Od katoličkog tiska stigao je novi broj Svjetla riječi i Katoličkog tjednika u kojem između ostalog možete pročitati: u uvodniku – o dušebrižništvu političara; razmišljanje – zlo nikada ne spava;  reportaža o župi u Varešu; razmišljanje – dičimo se kako smo kršćani a nismo spremni oprostiti te razmišljanje nad evanđeljem... pa ove i druge vijesti, razmišljanja i informacije možete pročitati u novom Tjedniku kojeg možete uzeti u župnom uredu.
5.    Darovi za crkvu i godižbinu – pročitati.
6.    Mise kroz tjedan – pročitati.
7.    Vjeronauk je idući tjedan prema rasporedu kao i dogovoreni termini i susreti.
8.    Uplaćene su Velike mise za + MILKA DUJIĆ, mise su uplatila djeca.