ŽUPNI OGLASI - 03. VELJAČE 2019.- 4. NEDJELJA KROZ GODINU

1.    U tjednu koji je pred nama slavimo:
u utorak – sv. Agata, djevica i mučenica
u srijedu – 4. DEVETNICA U ČAST SV. JOSIPA, sv. Misa je u 16:30 sati dok je u 16 sati krunica i prilika za ispovijed.
u subotu -  sv. Skolastika, djevica
u nedjelju – 5. NEDJELJA KROZ GODINU; sv. Mise ovdje u crkvi su u 8, 10 i 17 sati;
2.    Od katoličkog tiska stigao je novi broj Katoličkog tjednika u kojem između ostalog možete pročitati: u uvodniku – dogovor kuću gradi; intervju s p. Markom Glogović – biti pokret otpora na Isusov način u borbi za život; sa Svjetskog dan mladih u Panami; reportaža o zajednici Hrvata u Kanadi; razmiljanje – izgubljeni na pravom putu...pa ove i druge vijesti, razmišljanja i informacije možete pročitati u novom Tjedniku kojeg možete uzeti u župnom uredu.
3.    Darovi za crkvu i godižbinu – pročitati.
4.    Mise kroz tjedan – pročitati.
5.    Vjeronauk je idući tjedan prema rasporedu kao i dogovoreni termini i susreti.
6.    Uplaćene su Velike mise za + VJEKOSLAV KRIŠTO, mise je uplatio Josip Grbavac.
7.    Dragi vjernici, iduće nedjelje, 10. veljače u našoj župi bit će skupljanje za našu Bogosloviju koja odgaja, školuje i priprema buduće svećenike. Nadam se da znamo kako Bogoslovija živi od pomoći župa i drugih dobročinitelja te na taj način osigurava sredstva za hranu, režije te druge potrebne stvari i tako ostvaruje svoju svrhu. I mi kao župna zajednica dajemo svoj doprinos najprije molitvom ali i svojim materijalnim darom jer želimo imati svećenika u svojoj župi koji će pastoralno djelovati i pogotovo što iz naše župne zajednice ima tri bogoslova: Sandra Jurešića, koji je peta godina; Ivana Mijaća koji je četvrta godina i Ivana Popovića koji je treća godina. Zato ćemo iduće nedjelje pod svim svetim Misama skupljati samo jednu milostinju na ovu nakanu. Povodom toga doći će netko iz bogoslovije koji će slaviti svete Mise a mi pomozimo onoliko koliko smo u mogućnosti i koliko nam je stalo.
8.    U proteklom tjednu umrli su naši župljani +FRANO JURIŠIĆ koji je umro 26. siječnja a ukopan 29. siječnja na groblju Križ; i +DAMIR ZABLOCKI koji je umro 26. siječnja a ukopan 02. veljače na groblju Prašnice. Sjetimo ih se u svojim molitvama. Pokoj vječni daruj im Gospodine!