ŽUPNI OGLASI - travnja 2018. / 2. USKRSNA NEDJELJA/ NEDJELJA BOŽANSKOG MILOSRĐA

1.    U tjednu koji je pred nama slavimo:
u ponedjeljak – NAVJEŠTENJE GOSPODINOVO: BLAGOVIJEST; sv. Mise bit će u 8 i 18 sati. Slavimo Blagovijest tad jer je 25. ožujka padao na Cvjetnicu i početak Velikog tjedna.
u srijedu – sv. Stanislav, biskup i mučenik
u nedjelju – 3. USKRSNA NEDJELJA; sv. Mise ovdje u crkvi su u 8, 10 i 18 sati;
2.    Dragi vjernici, iduće nedjelje, 15. travnja u našoj župi bit će skupljanje za našu Bogosloviju koja odgaja, školuje i priprema buduće svećenike. Nadam se da znamo kako Bogoslovija živi od pomoći župa i drugih dobročinitelja te na taj način osigurava sredstva za hranu, režije te druge potrebne stvari i tako ostvaruje svoju svrhu. I mi kao župna zajednica dajemo svoj doprinos najprije molitvom ali i svojim materijalnim darom jer želimo imati svećenika u svojoj župi koji će pastoralno djelovati i pogotovo što iz naše župne zajednice imaju tri bogoslova: Sandro Jurešić, Ivan Mijać i Ivan Popović. Zato ćemo iduće nedjelje pod svim svetim Misama skupljati samo jednu milostinju na ovu nakanu. Povodom toga doći će nekoliko bogoslova predvođeni svojim odgojiteljem koji će slaviti svete Mise a mi pomozimo onoliko koliko smo u mogućnosti.
3.    Od katoličkog tiska imamo prošlotjedni broj Katoličkog tjednika koji je bio dvobroj a između ostalog donosi: u uvodniku – o razgonjenju pesimizma i očajavanja; razmišljanje o Uskrsu; uskrsne poslanice naših biskupa; reportaža o župi u Tuzli; reportaža o šaranju jaja; o križnim putovima po našoj nadbiskupiji pa tako i onom koji smo imali u Čajdrašu;... pa ove i druge zanimljive vijesti i promišljanja možete pročitati u novom Tjedniku kojeg možete uzeti u župnom uredu.
4.    Darovi za crkvu i godižbinu – pročitati.
5.    Mise kroz tjedan – pročitati.
6.    Vjeronauk je idući tjedna redovito kao i dogovoreni termini i susreti.
7.    Biskupi BK BiH uputili su svoj poziv svim katolicima u BiH da se od svetkovine Blagovijesti, koju ove godine slavimo 9. travnja, do konca mjeseca svibnja povežemo u molitvi Gospine krunice bilo osobno, kao obitelj ili župna zajednica na nakanu duhovne obnove katolika u BiH.
8.    ŠK Napredak organizira u subotu, 14. travnja 20. Međunarodni uskrsni šahovski turnir u KŠC s početkom u 10 sati. Pozivaju sve ljubitelje šaha da dođu i uživaju u ovoj igri.
9.    KPD sv. Anto poziva svoj članove na redovnu godišnju Skupštinu koja će biti u subotu, 14. travnja u Hrvatskom dom s početkom u 11 sati.
10.    U proteklom tjednu umrla je naša župljanka DRAGICA ANDRIĆ, koji je umrla 01. travnja a ukopana 02. travnja na groblju Crkvica. Zahvalimo Bogu na daru njezinoga života te je se sjetimo u svojim molitvama. Pokoj vječni daruj joj Gospodine.