ŽUPNI OGLASI - 30. rujan 2018.- 26. NEDJELJA KROZ GODINU/SVJETSKI DAN SREDSTAVA DRUŠTVENIH KOMUNIKACIJA

1.    U tjednu koji je pred nama slavimo:
u ponedjeljak – sv. Terezija od Djeteta Isusa, djevica i crkvena naučiteljica.
u utorak – sv. Anđeli Čuvari.
u četvrtak – sv. Franjo Asiški, redovnik.
u petak – Prvi petak, prije sv. Mise bit će prilika za ispovijed, a nakon sv. Mise imat ćemo klanjanje pred Presvetim oltarskim sakramentom.
u subotu – Prva subota, molitva za svećenička i redovnička zvanja.
u nedjelju - 27. NEDJELJA KROZ GODINU; sv. Mise ovdje u crkvi su u 8, 10 i 18 sati;
2.    Od katoličkog tiska stigao je novi broj Katoličkog tjednika koji između ostalog donosi: u uvodniku – o ocu laži i sinovima neistine; razmišljanja o medijima i istini koju bi trebali čuvati; s Papina pohoda baltičkim zemljama; reportaža o župi u Trebinju; razmišljanje o isključivosti...  pa ove i druge vijesti, razmišljanja i informacije možete pročitati u novi broju KT kojeg možete uzeti u župnom uredu.
3.    Darovi za crkvu i godižbinu – pročitati.
4.    Mise kroz tjedan – pročitati.
5.    Raspored jesenskih misa po grobljima - pročitati
6.    Vjeronauk je idući tjedan prema rasporedu kao i dogovoreni susreti i termini.
7.    Župni ured sv. Ilije organizira hodočašće za sv. Franju, u četvrtak, 04. listopada u Guču Goru. Svi zainteresirani mogu se prijaviti u župni ured sv. Ilije. Cijena karte je 7 KM.
8.    13. listopada je 13. hodočašće vjernika Vrhbosanske nadbiskupije u Gospino svetište u Marija Bistricu. Lijepo bi bilo učiniti i ovaj napor te uteći se zagovoru i pomoći BDM. Cijena povratne karte je 40 KM. Polazak je na sam dan 13. listopada u 3 sata ovdje ispred crkve. Sv. Misa je u 11 sati; križni put u 1430 sati nakon kojeg bi bio povratak kući. Prijave su do 12. listopada.
9.    U ponedjeljak, 01. listopada započinje listopadska pobožnost. Mjesec listopad posvećen je BDM te ćemo ga obilježiti moljenjem krunice i na taj način sudjelovati u zajedničkoj molitvi crkve. Pozivam da se uključimo u molitvenu zajednicu cijele crkve bilo ovdje u crkvi ili u svojim obiteljima. Svaki dan u 1730 sati molit ćemo krunicu da Duh Sveti uveća našu ljubav prema Isusu kako bismo dubokom vjerom, čvrstom nadom i nesebičnom ljubavlju radili na obraćenju kako sebe tako i onih oko sebe. Molitvom se otvaramo djelovanju Duha Svetoga u našim životima koji nam donosi dobro, mir i radost život. Zato se pokrenimo i molimo.
10.    Biskupi naše BK proglasili su Misijsku godinu od listopada 2018. do konca listopada 2019. godine. Pozivaju sve vjernike, svećenike, redovnike i redovnice da se pridruže, posebice molitvom i dobrim djelima,  ovim nastojanjima Crkve kako bi se misionarsko poslanje ojačalo u životu svakog Kristova učenika. Kroz ovo vrijeme imat ćemo razne aktivnosti kako bi rasplamsali misijski žar i zauzetije sudjelovali u misijskom poslanju Crkve.
11.    U proteklom tjednu umrlo je naš župljanin  ANTO KOMŠIĆ koji je umro 23. rujna a ukopan 26. rujna na groblju Prašnice. Sjetimo ga se u svojim molitvama. Pokoj vječni daruj mu Gospodine.