ŽUPNI OGLASI - 29. travnja 2018. / 5. USKRSNA NEDJELJA

1.    U tjednu koji je pred nama slavimo:
u utorak – sv. Josipa Radnik, sv. Misa i blagoslov polja na groblju Drivuša u 10 sati.
u srijedu – sv. Atanazije, biskup i crkveni naučitelj; sv. Misa i blagoslov polja na groblju Ravne Njive u 11 sati.
u četvrtak – sv. Filip i Jakov, apostoli.
u petak – Prvi petak, prije sv. Mise bit će prilika za ispovijed a nakon sv. Mise imat ćemo klanjanje pred Presvetim oltarskim sakramentom.
u subotu – Prva subota, molitve za svećenička i redovnička zvanja.
u nedjelju – 6. USKRSNA NEDJELJA; sv. Mise ovdje u crkvi su u 8, 10 i 18 sati; sv. Misa i blagoslov polja na groblju Prašnice u 11 sati.
2.    U utorak, 01. svibnja, započinje svibanjska pobožnost. Mjesec svibanj posvećen je BDM te ga obilježavamo moljenjem krunice. Tako ćemo i mi kroz mjesec svibanj pola sata prije večernje sv. Mise moliti krunicu. Dok su se molile krunice po obiteljima bilo je više radosti i zadovoljstva, susreta i mira; blagosti i jednostavnosti, poniznosti i zahvalnosti među svima nama. Danas, nažalost, samo još pojedini mole krunicu u obitelji. Zato pozivam da pokušamo ponovno u svojim obiteljima zajedno moliti krunicu ali i da dođemo ovdje u crkvu pa je zajedno kao župna zajednica izmolimo. Uključimo se i mi te sudjelujmo, na ovaj ili onaj način u ovoj zajedničkoj pobožnosti cijele Crkve.  
3.    Od katoličkog tiska stigao je novi broj Katoličkog tjednika koji između ostalog donosi: u uvodniku – o srednjoj klasi svetosti; s 20te godišnjice obnovljenog rada Sjemeništa i KŠC u Travniku; s 21. susreta ministranata naše nadbiskupije na kojem smo i mi bili; reportaža na župi na Plehanu; promišljanje o nezasluženoj i zasluženoj ljubavi... pa ove i druge zanimljive vijesti i promišljanja možete pročitati u novom Tjedniku kojeg možete uzeti u župnom uredu.
4.    Darovi za crkvu i godižbinu – pročitati.
5.    Mise kroz tjedan – pročitati.
6.    Vjeronauk je idući tjedan redovito kao i dogovoreni termini i susreti.
7.    12. svibnja slavimo sv. Leopolda Bogdana Mandića. Jedino svetište posvećeno ovom svecu u našoj nadbiskupiji je u našem dekanatu u Maglaju. Kao i dosadašnjih godina organiziramo hodočašće u ovo svetište. Svi koji žele hodočastiti mogu se prijaviti u župni ured do 10. svibnja. Cijena povratne karte je 7 KM. Novac nije i ne smije biti zapreka i za one koji bi htjeli hodočastiti a nisu financijski u mogućnosti; osigurat ćemo i takvim da hodočaste i pomole se ovom velikanu Crkve jasno i za svoje dobročinitelje. Polazak bi bio na sam dan, 12. svibnja u 9 sati ovdje ispred crkve a povratak u 14 sati.
8.    Brak u crkvi žele sklopiti: MIROSLAV MAJSTOROVIĆ, rođen 18. 09. 1985. godine u Zenici od oca +Zdenka i majke Slavice rođ. Bencun i BETINA ŠOŠIĆ, rođena 03. 11. 1989. godine u Zavidovićima od oca Mate i majke Mire rođ. Dunđer. Žele se vjenčati 19. 08. 2018. godine u župi sv. Josipa u Zavidovićima. Mladencima želim Božji blagoslov.
9.    U proteklom tjednu umro je naš župljanin EMIL BRNIĆ, koji umro 26. 04. u 56. godini života nakon infarkta a ukopan 28. 04. na groblju Crkvica. Zahvalimo Bogu na daru njegovoga života te ga se sjetimo u svojim molitvama. Pokoj vječni daruj mu Gospodine!