ŽUPNI OGLASI - 28. LISTOPADA 2018.- 30. NEDJELJA KROZ GODINU

1.    U tjednu koji je pred nama slavimo:
u četvrtak – ZAPOVIJEDANA SVETKOVINA SVIH SVETIH; sv. Mise u našoj crkvi su u 8 i 17 sati; na groblju Prašnice u 11 sati te na groblju Crkvica u 15:30 sati s tim kako će u 15:15 sati biti polaganje vijenaca na središnjem spomen obilježju za sve poginule branitelje.
u petak – SPOMEN SVIH VJERNIH MRTVIH: DUŠNI DAN; sv. Mise u našoj župnoj crkvi su u 8 i 17 sati; ujedno PRVI PETAK, prije sv. Misa bit će prilika za ispovijed a nakon imat ćemo klanjanje pred Presvetim oltarskim sakramentom.
u nedjelju - 31. NEDJELJA KROZ GODINU; UJEDNO DAN ZAHVALNOSTI ZA SVA BOŽJA DOBROČINSTVA; sv. Mise ovdje u crkvi su u 8, 10 i 17 sati;
2.    Prešli smo na zimsko računanje vremena pa sv večernje sv. Mise radnim danom u 17 sati.
3.    Od 01. do 08. studenoga Crkva daje mogućnost dobiti potpuni oprost za svoje pokojnike. Propisana djela za dobivanje oprosta su: sudjelovati na sv. Misi, pričestiti se a ako nismo u stanju milosti, ispovjediti se;  te izmoliti Vjerovanje, Očenaš i izmoliti jednu molitvu na nakanu sv. Oca (može biti Očenaš ili Zdravo Marija). Kroz ovo vrijeme bit ću na raspolaganju za ispovijed prije sv. Mise.
4.    Od katoličkog tiska stigao je novi broj Katoličkog tjednika koji između ostalog donosi: u uvodniku – o domoljubju; s molitvenog susreta za Domovinu na Bobovcu;o sve većem broju misonara koji odlaze u misije; razmišljanje – pobjeda života preko smrti; o odrastanju iz drugog kuta... pa ove i druge vijesti, razmišljanja i informacije možete pročitati u novi broju KT kojeg možete uzeti u župnom uredu.
5.    Darovi za crkvu i godižbinu – pročitati.
6.    Mise kroz tjedan – pročitati.
7.    Vjeronauk je idući tjedan prema rasporedu kao i dogovoreni susreti i termini.
8.    Uplaćene su Velike mise za + JELENA MILANOVIĆ, mise je uplatio suprug s djecom.
9.    Udruge Domovinskog rata Grada Zenice obavještavaju i pozivaju na polaganje vijenaca poginulim i nestalim braniteljima na slijedećim spomen obilježjima: 31. listopada u Podbriježju u 10:30 sati; u Janjcu u 11 sati i Šušnju u 12:15 sati; 01. studenoga na groblju u Crkvici u 15:15 sati; i 02. studenoga na groblju sv. Marko na Križu u 11 sati.
10.    U proteklom tjednu umro je naš bivši župljanin BRANKO DIJAKOVIĆ koji je umro 21. listopada a ukopan 24. listopada na groblju Prašnice. Sjetimo ga se u svojim molitvama. Pokoj vječni daruj mu Gospodine.