ŽUPNI OGLASI - 27. svibnja 2018. / NEDJELJA PRESVETOGA TROJSTVA

1.    U tjednu koji je pred nama slavimo:
u četvrtak – SVETKOVINA PRESVETOG TIJELA I KRVI KRISTOVE: TIJELOVO; zapovijedana svetkovina. Sv. Mise bit će u 8 i 18 sati. Nakon obje sv. Mise imat ćemo klanjanje pred Presvetim oltarskim sakramentom.
u petak – sv. Justin, mučenik; ujedno Prvi petak.
u subotu – dan molitve za svećenička i redovnička zvanja.
u nedjelju – 9. NEDJELJA KROZ GODINU; sv. Mise ovdje u crkvi su u 8, 10 i 18 sati;
2.    U subotu, 02. lipnja je krizma za sve zeničke krizmanike u župi Bezgrešnog začeća BDM u Crkvici s početkom u 17 sati. Ove godine krizmu će podijeliti uzoriti nadbiskup Vinko kardinal Puljić. Pozivam da dođete na slavlje ove sv. Mise te proslavimo ovaj događaj onako kako to i dolikuje: zajedno i svečano. Dan ranije, u petak, 01. lipnja, bit će ispovijed za krizmanike, njihove kumove i roditelje, u Crkvici u 16:30 sati a nakon toga proba.
3.    Od katoličkog tiska stigao je novi broj Katoličkog tjednika koji između ostalog donosi: u uvodniku – kako su migranti postali izbjeglice; reportaža o našim misionarima koji djeluju u misijama; o križnom putu kršćana u Iranu; razmišljanje – prava čovjeka počinju njegovim začećem; izvor i snaga svetosti kršćana je Duh Sveti... pa ove i druge zanimljive vijesti i promišljanja možete pročitati u novom Tjedniku kojeg možete uzeti u župnom uredu.
4.    Darovi za crkvu i godižbinu – pročitati.
5.    Mise kroz tjedan – pročitati.
6.    Vjeronauk je idući tjedan redovito kao i dogovoreni termini i susreti.
7.    U srijedu, 30. svibnja u Katoličkom školskom centru „Sv. Pavao“s početkom u 19h bit će humanitarna predstava „Lude sedamdesete“ - priču četiri mlade starice koje provode svoje stare dane u staračkom domu, koju će izvesti Gradsko kazalište mladih iz Viteza. Predstava se realizira u okviru projekta mladih za starije „65+ razloga za život“  koji je i tema ovogodišnjeg Dana Kruha sv. Ante. Ulaz je besplatan, a mladi se raduju kad mogu ljudima donijeti radost i smijeh.