ŽUPNI OGLASI - 23. PROSINCA 2018.- 4. NEDJELJA DOŠAŠĆA

1.    U tjednu koji je pred nama slavimo:
u ponedjeljak - BADNJA VEČER; misa Polnoćka će biti u 24 sati. Pred ponoćku imat ćemo glazbeni uvod koji bi nas trebao oraspoložiti za milosti koje se događaju u najradosnijoj noći. Dolaskom ranije pripravimo svoja srca i duše za Kristovo dolazak u njih.
u utorak – BOŽIĆ, ROĐENJE GOSPODINOVO; sv. Mise bit će u 8 i 10 sati ovdje u crkvi, nema večernje sv. Mise. U KPZ u 8 sati i na fililjali Drivuša u 10 sati.
u srijedu – SV. STJEPAN PRVOMUČENIK, sv. Misa je u 8 sati
u četvrtak – SV. IVAN, APOSTOL I EVANĐELIST; sv. Misa je u 8 sati
u petak – SV. NEVINA DJEČICA, MUČENICI
u nedjelju – NEDJELJA SV. OBITELJI; UJEDNO SVJETSKI DAN SELILACA I IZBJEGLICA; sv. Mise ovdje u crkvi su u 8, 10 i 17 sati;
2.    Dragi vjernici vjerujem kako smo već dobro naučili i da to primjenjujemo kako je Božić blagdan susreta, zajedništva i radosti. Uspjeli smo istisnuti petarde i pucanje jer to nikako nije niti može biti odraz Božića. Pa u tom duhu neka nam i ovaj Božić protekne, bez petardi i pucanja. Upozorenje – za polnoćku se neće moći ući autom u dvorište, a oni koji dođu neka si pronađu negdje parking.
3.    Večeras, 23. prosinca, u župi Bezgrešnog začeća BDM u 17 sati bit će uprizorene Žive jaslice uz glazbeni dio koji će izvesti Novo nebo i Zlatne žice. Nakon uprizorenja i predviđenog program imat ćete priliku sudjelovati u Božićnom sajmu uz kolače, kuhano vino i druge delicije.  Lijepo bi bilo podržati ovaj projekt zato ste svi dobrodošli.
4.    U petak, 28. prosinca, započinjemo blagoslov obitelji prema rasporedu koji imate izvješen na oglasnoj ploči i u Božićnom listiću. Blagoslivljat će tri svećenika. Imajte obzira da nas tada svi čekaju pa svi koji žele da se duže zadržimo neka nas pozovu u vrijeme kada ćemo se moći duže družiti. Nastojte biti u svojim domovima kada je na rasporedu vaša ulica ili selo a oni koji rade neka se prijave za naknadni dolazak. Pripravite svetu vodu, križ i upalite svijeću. U gradu pripazite jesu li otključani haustori kada je na redu vaša ulica. Dok traje blagoslov obitelji sv. mise su u 7:30 sati.
5.    U subotu, 29. prosinca je Božićni turnir zeničkih župa u gradskoj Areni s početkom 10 u sati. Pozivamo sve one koji hoće i mogu da dođu bodriti ekipu svoje župe.
6.    Od katoličkog tiska stigao je novi broj Katoličkog tjednika kojeg možete uzeti u župnom uredu.
7.    Darovi za crkvu i godižbinu – pročitati.
8.    Mise kroz tjedan – pročitati.
9.    Vjeronauka nema do daljnjeg.
10.    U proteklom tjednu umrli su naše župljanke +DRAGICA JURIŠIĆ koja je umrla 18. prosinca a ukopana 19. prosinca na groblju Prašnice; +IVA JURKOVIĆ koja je umrla 20. prosinca a ukopan 21. prosinca na groblju Prašnice; +JELENA KESTLER koja je umrla 21. prosinca a ukopana 22. prosinca na groblju Crkvica. Sjetimo ih se u svojim molitvama. Pokoj vječni daruj im Gospodine!