ŽUPNI OGLASI - 21. siječnja 2018. / 3. NEDJELJA KROZ GODINU

1.    U tjednu koji je pred nama slavimo:
u ponedjeljak – sv. Vinko, đakon i mučenik
u srijedu – sv. Franjo Saleški, biskup i crkveni naučitelj; 2. Devetnica u čast sv. Josipa
u četvrtak – obraćenje sv. Pavla Apostola
u petak – sv. Timotej i Tit, biskupi
u subotu – sv. Anđela Merici, djevica
u nedjelju – 4. NEDJELJA KROZ GODINU, sv. Mise ovdje u crkvi su u 8, 10 i 17 sati.
2.    Od katoličkog tiska stigao je novi broj Katoličkog tjednika koji između ostalog donosi: u uvodniku – o uvažavanju ili hepek; intervju s gospodinom Hrizostomom, metropolitom dabrobosanskim; o kršćanima koji su živjeli za druge u 2017. godini; razmišljanje o braku kao umiranju sebi;  razmišljanje – gledati srcem... ove i druge zanimljive vijesti i poromišljanja možete pročitati u novom Tjedniku kojeg možete uzeti u župnom uredu.
3.    Gradski odbor HDZ BiH Zenica obavještava i poziva u srijedu, 24. siječnja, na svečanu akadamiju povodom 28. obljetnice u Hrvatski dom s početkom u 18 sati. Svečanosti će nazočiti i predsjednik HDZ BiH dr. Dragan Čović sa suradnicima. Nakon akademije bit će upriličeno druženje uz pjesmu.
4.    U četvrtak, 25. siječnja, Katolički školski centar slavi Dan škole. Program će započeti sv. Misom u 11 sati u crkvi sv. Ilije koju će predvoditi msgr. Pero Sudar, pomoćni biskup i promicatelje katoličkog školstva u BiH. Nakon sv. Mise u 12 sati bit će upriličena akademija u amfiteatru Centra koju izvode učenici. Ravnatelj poziva sve da dođemo te svojim dolaskom uveličamo ovaj događaj i pružimo podršku školi koja odgaja i obrazuje našu djecu.
5.    U petak, 26. siječnja bit će polaganje vijenaca na spomen obilježju poginulim hrvatima u Dusini u 12:45 te slavlje sv. Mise u 13 sati. Pa koji možemo posjetimo Dusinu i pomolimo se.
6.    U subotu, 27. siječnja, slavimo sv. Anđelu Merici, utemeljiteljicu sestara uršulinki. Zato je to za njih važan dan. Pa pozivam da dođemo na sv. Misu s kojom ćemo proslaviti sv. Anđelu i na taj način dati i iskazati svoju zahvalnost sestrama uršulinkama koje djeluju u našoj župnoj zajednici za njihov požrtvovan i nesebičan rad s generacijama djece i mladih u našoj župi. Znam da taj dan možemo doći i zajedno moliti za njih a i za nova duhovna zvanja koja ja će nastaviti njihovo djelo na veću slavu Božju ali i dobro i spasenje povjerenih im duša. Dođimo, molimo i zajedno slavimo.
7.    Darovi za crkvu i godižbinu – pročitati.
8.    Mise kroz tjedan – pročitati.
9.    Iako je započela ponovno nastava mi nećemo iduće subote ponovno krenuti sa vjeronaukom jer sestre uršulinke slave sv. Anđelu, svoju utemeljiteljicu ali bi bilo lijepo da djeca dođu na sv. Misu.
10.    U proteklom tjednu umrli su naši župljani +ANA NOVKOVIĆ, koja je umrla u 82. godini života 31. prosinca a ukopan 15. siječnja na groblju Crkvica; DRAGICA DAJAKOVIĆ, koja je umrla u 64. godini života 14. siječnja a ukopana 16. siječnja na groblju Prašnice. Sjetimo ih se u svojim molitvama. Pokoj vječni daruj im Gospodine.