ŽUPNI OGLASI - 18. veljače 2018. / 1. KORIZMENA NEDJELJA

1.    U tjednu koji je pred nama slavimo:
u srijedu – 6. devetnica u čast sv. Josipa; u 16 sati je krunica i prilika za ispovijed a sv. Misa u 16:30 sati.
u četvrtak – KATEDRA SV. PETRA APOSTOLA
u petak – POBOŽNOST KRIŽNOG PUTA u 16:30 sati.
u nedjelju – 2. KORIZMENA NEDJELJA, sv. Mise ovdje u crkvi su u 8, 10 i 17 sati.
2.    U tjednu koji je pred nama slavimo Proljetne kvatre. Vjernici se pozivaju da ga proslave molitvom, pokorom i djelima ljubavi a na poseban način u srijedu, petak i subotu. Ove proljetne kvatre posvećene su pokori i obraćenju pa uključimo se i mi svojim sudjelovanjem i zauzetošću na svom osobnom obraćenju.
3.    Papa Franjo odredio je i pozvao da petak, 23. veljače, bude Dan molitve i posta za mir u DR Kongu i Južnom Sudanu ali i u cijelom svijetu. Naime, zbog napetosti i nastavka nasilja u DR Kongo i Južnom Sudanu ali i drugdje u svijetu želja Pape je da se cijela Crkva (ali i svi ostali) ujedini u molitvi kako bi od Boga Oca, koji je beskonačan u svojoj milosti, isprosili obraćenje srca onih koji u svojim rukama drže rješenje krize u tim zemljama i za sve one koji na bilo koji način sudjeluju u tim nemilim događajima. Uključimo se i mi u ovu molitvenu akciju Crkve.
4.    Od katoličkog tiska stigao je novi broj Glasnika srca Isusova i Marijina i Katoličkog tjednika koji između ostalog donosi: u uvodniku – čovjek biće priprave;  intervju s fra Mariom Knezovićem – moramo biti promjena u svijetu koju očekujemo od drugih; Papin poruka za korizmu; reportaža o Rogatici; razmišljanje o sve većoj potrebi molitelja; kako pronaći vrijeme za moitvu i post... ove i druge zanimljive vijesti i poromišljanja možete pročitati u novom Tjedniku kojeg možete uzeti u župnom uredu.
5.    Darovi za crkvu i godižbinu – pročitati.
6.    Mise kroz tjedan – pročitati.
7.    Vjeronauk je redovito prema rasporedu kao i dogovoreni termini i susreti.
8.    U proteklom tjednu umrle su naše župljanke ANA BOTIĆ, koja je umrla 09. veljače a ukopana 12. veljače na groblju Križ; ŠTEFANIJA PALAVRA, koja je umrla 13. veljače a ukopana 15. veljače na groblju Križ; JELA LOVRIĆ, koja je umrla 15. veljače a ukopana 17. veljače na Starom Kužnom groblju. Sjetimo ih se u svojim molitvama. Pokoj vječni daruj im Gospodine!