ŽUPNI OGLASI - 18. ožujka 2018. / 5. KORIZMENA NEDJELJA

1.    U tjednu koji je pred nama slavimo:
u ponedjeljak – SV. JOSIP, ZARUČNIK BDM, patron naše župne zajednice te zapovijedana svetkovina za našu župnu zajednicu. Sv. Mise su u 8, 11, i 17 sati.  Svečanu sv. Misu u 11 sati predvodi vlč. Josip Vajdner, glavni urednik Katoličkog tjednika te djelovao je kao župni vikar u ovoj župi 2007. godine. Pozivam i potičem vas dragi vjernici da taj dan proslavimo najprije sv. Misom a poslije za obiteljskim stolom sa svojim obiteljima, rodbinom i prijateljima.  Svojim dolaskom utecimo se zagovoru sv. Josipa za svoje obitelji i cijeli hrvatski narod. Mi domaći nastojmo pokazati red i dobrodošlicu svima. Nakon sv. Mise bit će prilika za druženje, kolo i pjesmu. Dobro došli svi!
u petak – POBOŽNOST KRIŽNOG PUTA je u 16:30 sati.
u nedjelju – NEDJELJA MUKE GOSPODNJE, CVJETNICA; Na Cvjetnicu blagoslivljamo maslinove ili druge grančice kao znak Isusova svečanog ulaska u Jeruzalem ali i kao znak mira i Božje brige za ljude. Imat ćete priliku uzeti maslinove grančice ovdje u crkvi i dati svoj prilog, koliko tko hoće, koji će biti dostavljen Misijskoj središnjici za akcije i projekte u misijama po svijetu. sv. Mise ovdje u crkvi su u 8, 10 i 17 sati te će pod svim sv. Misama biti blagoslov grančica.
2.    U petak, 23. ožujka, je Dan molitve i pokore za žrtve zlostavljanja koji je BK BiH odredila da bude u našim biskupijama u petak pred Cvjetnicu. Biskupi nas pozivaju da taj dan obilježimo molitvom, a najsavršenija molitva je sv. Misa, i pokorom za sve žrtve zlostavljanja. Pa uključimo se i mi.
3.    U subotu, 24. ožujka, imat ćemo u Čajdrašu, kroz naselje Lađice, zajednički Križni put vjernika svih zeničkih župa kao pokornički čin u ovom korizmenom vremenu. Želimo da ova naša zajednička pobožnost kroz Križni put bude izraz našeg jedinstva i zajedništva, bude sjećanje na sve žrtve koje se podnose radi Kristovog imena. Zato pozivamo da nam se na ovom Križnom putu pridružite te zajednički obavimo pobožnost na slavu Kristove muke, na zadovoljštinu za naše grijehe te na utjehu i pomoć dušama u čistilištu. Križni put započinje u 11 sati a završit ćemo ga slavljem sv. Mise.
4.    Idući vikend tj. sa subote na nedjelju prelazimo na ljetno računanje vremena. Potrebno je sat pomjeriti sa dva na tri. Kraće spavamo. Iduće nedjelje je večernja sv. Misa u 18 sati.
5.    Od katoličkog tiska stigao je novi broj Katoličkog tjednika koji između ostalog donosi: u uvodniku – o sv. Josipu kao primjeru muškarca a ne princa;  reportaža o našoj župnoj zajednici; o križnom putu kršćana u Indoneziji; sjećanje na vrijeme kada su crkve bile pune, kad se postilo i mnogo molilo; razmišljanje – o savezu s Bogom... pa ove i druge zanimljive vijesti i promišljanja možete pročitati u novom Tjedniku kojeg možete uzeti u župnom uredu.
6.    Darovi za crkvu i godižbinu – pročitati.
7.    Mise kroz tjedan – pročitati.
8.    Iduće subote vjeronauk je redovito kao i dogovoreni susreti i probe.
9.    Uplaćene su Velike mise za +MARKO ANIĆ i +SOFIJA ANIĆ, mise su uplatila djeca
10.    U proteklom tjednu umrla je naša župljanka MARIJA BLAŽEVIĆ, koji je umrla 12. ožujka a ukopana 14. ožujka na groblju Križ. Sjetimo je se u svojim molitvama. Pokoj vječni daruj joj Gospodine.