ŽUPNI OGLASI - 14. LISTOPADA 2018.- 28. NEDJELJA KROZ GODINU

1.    U tjednu koji je pred nama slavimo:
u ponedjeljak – sv. Terezija Avilska, djevica i crkvena naučiteljica
u srijedu – sv. Ignacije Antiohijski, biskup i mučenik
u četvrtak – sv. Luka, evanđelist
u nedjelju - 29. NEDJELJA KROZ GODINU; UJEDNO SVJETSKI MISIJSKI DAN; sv. Mise ovdje u crkvi su u 8, 10 i 18 sati; Iduće nedjelje je jesenska zahvalna sv. Misa na groblju Ravne Njive u 11 sati.
2.    Kao što rekoh iduće nedjelje slavimo Misijsku nedjelju, dan kada cijela Crkva razmišlja i djeluje za misijsko poslanje Crkve. Crkva nije samo pozvana brinuti se za postojeće vjernike nego  naviještati Krista onima koji za njega nisu čuli. Slavljem Misijske nedjelje želimo sebe podsjetiti na tu zadaću ali i sjetiti se svih onih koji su otišli u nepoznate krajeve propovijedati Radosnu vijest svjedočeći o Božjoj ljubavi prema čovjeku. I mi se možemo uključiti najprije osobnim svjedočenjem ljubavi, dobra i milosrđa u sredinama gdje živimo, zatim svojim molitvama za što plodonosniji uspjeh misionara i svojim novčanim darom za misije. Zato ćemo iduće nedjelje pod svim Misama skupljati samo jednu milostinju na ovu nakanu. I ne brini koliki god bio tvoj dar kada je od srca on je uistinu velik u Božjim očima i može jako puno dobra učiniti u siromašnim misijskim krajevima.
3.    Od katoličkog tiska stigao je novi broj Katoličkog tjednika koji između ostalog donosi: u uvodniku – o mrkloj kapi; teološki pogled o dubljim razlozima sablazni u Crkvi; osvrt na političko barbarstvo; reportaža o župi na Dobrinji; razmišljanje kako se isplati poći za Isusom...  pa ove i druge vijesti, razmišljanja i informacije možete pročitati u novi broju KT kojeg možete uzeti u župnom uredu.
4.    Darovi za crkvu i godižbinu – pročitati.
5.    Mise kroz tjedan – pročitati.
6.    Vjeronauk je idući tjedan prema rasporedu kao i dogovoreni susreti i termini.
7.    20. listopada je molitveni dan za Domovinu na Bobovcu. Već 17. put cijela Vrhbosanska nadbiskupija okuplja se na Bobovcu povodom smrti kraljice Katarine Kosače Kotromanić te zajedno s vojno redarstvenim snagama BiH moli za domovinu. Povodom toga i mi ćemo iz Zenice organizirati hodočašće za sve one koji žele ići na Bobovac. Cijena karte je 10 KM. Prijave primamo do 19. listopada. Polazak je 20. listopada u 8:30 sati ovdje ispred crkve.
8.    U proteklom tjednu umrla je naša župljanka KATA LUKIN, koja je umrla 09. listopada a ukopana 10. listopada na groblju Prašnice; ANA MILANOVIĆ, koja je umrla 12. listopada a bit će ukopana danas, 14. listopada na groblju Gradac u 14 sati. Sjetimo ih se u svojim molitvama. Pokoj vječni daruj im Gospodine.