ŽUPNI OGLASI - 12. kolovoza 2018. / 19. NEDJELJA KROZ GODINU

1.    U tjednu koji je pred nama slavimo:
u utorak – sv. Maksimilijan Kolbe, prezbiter i mučenik
u srijedu – Uznesenje BDM – Velika Gospa, svetkovina. Toga dana mise su u 8 i 18 h
u četvrtak – sv. Rok, priznavalac
u petak – sv. Lovro, đakon i mučenik
U nedjelju - 20. NEDJELJA KROZ GODINU; sv. Mise ovdje u crkvi su u 8, 10 i 18 sati;
2.    Od katoličkog tiska stigao je dvobroj Katoličkog tjednika posvećen svetkovini Velike Gospe koji između ostalog donosi: u uvodniku o „Gospinoj djeci?“; promišljanje o Mariji uznesenoj i okrunjenoj u sjaju i slavi; intervju s mons. Marinkom Antolovićem, tajnikom u Apostolskoj nuncijaturi u Bjelorusiji – „Bjelorusi još uvijek imaju dubok osjećaj i poštovanje za sveto i sakralno“; reportažu s Bilivoda- selo uspomena i neizvjesne budućnosti; tekst o nepotvrđenim Gospinim ukazanjima tijekom 20. i 21. stoljeća;... pa ove i druge zanimljive vijesti i promišljanja možete pročitati u novom Tjedniku kojeg možete uzeti u župnom uredu.
3.    Darovi za crkvu i godižbinu – pročitati.
4.    Mise kroz tjedan – pročitati.
5.    Organiziramo hodočašće za Veliku Gopsu u naše marijansko svetište u Komušini. Svi koji želite hodočastiti prijavite se u župni ured najkasnije do 13. kolovoza kako bi organizirali prijevoz. Cijena povratne karte je 10 KM, a polazak je na sam dan Velike Gospe u 6 i 30.
6.    Udruge Domovinskog rata HVO-a i Odbor za obilježavanje značajnih datuma u subotu 18. kolovoza obilježavaju Spomen na prvu žrtvu i sve žrtve zeničkog HVO-a. Najprije će biti polaganje i vijenaca i Opijelo na groblju Sv. Marko u Čajdrašu, zatim sv. misa u 11 h te poslije tradicionalno druženje uz vojnički grah. Dođimo i pokažimo da nismo zaboravili žrtvu naših branitelja.
7.    Brak u crkvi žele sklopiti MIROSLAV MAJSTOROVIĆ, sin Zdenka i Slavice r. Bencun, rođen 18. rujna 1985. u Zenici i BETINA ŠOŠIĆ, kći Mate i Mire r. Dunđer, rođena 3. studenoga 1989. u Zavidovićima. Žele se vjenčati 19. kolovoza u župi Sv. Josipa  Zavidovićima. Želimo im obilje Božjeg blagoslova u zajedničkom životu.