ŽUPNI OGLASI - 09. rujan 2018. / 23. NEDJELJA KROZ GODINU

1.    U tjednu koji je pred nama slavimo:
u četvrtak – sv. Ivan Zlatousti, biskup i crkveni naučitelj
u petak – UZVIŠENJE SV. KRIŽA
u subotu – BLAŽENA DJEVICA MARIJA ŽALOSNA
u nedjelju - 24. NEDJELJA KROZ GODINU; sv. Mise ovdje u crkvi su u 8, 10 i 18 sati;
2.    Od katoličkog tiska stigao je novi broj Katoličkog tjednika koji između ostalog donosi: u uvodniku – zora travnička; razmišljanje o istini i laži; obrazovanje kao put razlučivanja; Poruka Kardinala na početku školske godine; reportaža o župi u Ulicama; razmišljanje  - život unatoč patnji vrijedi;  pa ove i druge vijesti, razmišljanja i informacije možete pročitati u novi broju KT kojeg možete uzeti u župnom uredu.
3.    Darovi za crkvu i godižbinu – pročitati.
4.    Mise kroz tjedan – pročitati.
5.    Počela je nova školska godina pa ćemo i mi započeti sa župnim vjeronaukom iduće subote, 15. rujna, prema rasporedu koji je izvješen na oglasnoj ploči ali ću ga sada i pročitati. Isto tako svi odrasli koji bi se željeli krstiti ili im nedostaje neki od sakramenata neka se prijave u župni ured radi priprave.
6.    Iduće nedjelje, 16. rujna susjedna župa u Klopču slavi vanjsku proslavu svoga Patrona, Uzvišenje sv. Križa. Svečana sv. Misa je u 11 sati. Na ovu proslavu će se pripremati trodnevnicom tj. u četvrtak i petak sv. Misom u 17 sati a u subotu sakramentom pomirenja u 16 sati nakon koje će biti sv. Misa. Župnik poziva da dođemo, slavimo otajstva svoje vjere, pokažemo zajedništvo te podržimo ovu župnu zajednicu.
7.    BRAK U CRKVI ŽELE SKLOPITI: Josip Dujmović rođen 13. ožujka 1990. u Zenici od oca Ivice i majke Marije rođ. Barbarić i Nataša Jurečević rođena 20. studenoga 1989. u Zenici od oca Vlade i majke Mirjane rođ. Tomić. Žele se vjenčati 13. listopada u župi sv. Juraja u Vitezu. Mladencima želimo obilje Božjeg blagoslova u zajedničkom životu.
8.    U proteklom tjednu umrli su naši župljani: Marko Kalinić koji je umro 01. rujna a ukopan 03. rujna na groblju Križ; Stanislav Kajić koji je umro 02. rujna a ukopan 04. rujnja na groblju Prašnice. Sjetimo ih se u svojim molitvama. Pokoj vječni daruj im Gospodine!