ŽUPNI OGLASI - 09. PROSINCA 2018.- 2. NEDJELJA DOŠAŠĆA

1.    U tjednu koji je pred nama slavimo:
u četvrtak – sv. Lucija, djevica i mučenica
u petak – sv. Ivan od Križa, prezbiter i crkveni naučitelj
u nedjelju – 3. NEDJELJA DOŠAŠĆA; UJEDNO NEDJELJA CARITASA;  sv. Mise ovdje u crkvi su u 8, 10 i 17 sati;
2.    Tjedan koji je pred nama je kvatreni tjedan. Pozvani smo da ga posvetimo molitvom, djelima pokore i ljubavi te postom pogotovo u srijedu, petak i subotu. Ove zimske kvatre posvećene su kršćanskoj dobrohotnosti i zahvalnosti za Božja dobročinstva.
3.    Sutra započinjem ispovijed bolesnika. Popis imam od Uskrsa a ako se netko razbolio u međuvremenu, vaš ili netko u vašoj blizini, budite dobri i prijavite ga u župni ured.
4.    Velika božićna ispovijed u našoj župi je u subotu, 15. prosinca u 10:30 i 16:30 sati. Pozivam sve koji se mogu ispovjediti da to učine kako bi pomireni s Bogom i ljudima čiste duše dočekali i radosno proslavili Kristovo rođenje; taj dan nema mise zornice a sv. Mise će biti nakon ispovijedi.
5.    Iduće nedjelje slavimo nedjelju Caritasa. Dan kada želimo razmišljati ali i sudjelovati, svojim odricanjem i žrtvom, u kršćanskoj djelatnoj ljubavi prema siromašnijoj braći i sestrama. Zato ćemo na svim sv. Misama skupljati samo jednu milostinju kojom želimo poduprijeti sve aktivnosti i projekte Caritasa naše nadbiskupije. Nalazimo se u došašću, vremenu priprave na Kristovo rođenje pa učinimo je plodonosnijom tako što ćemo svojim prilogom podržati aktivnost Crkve prema siromašnima. Neka ljubav Božja djeluje kroz nas. Hvala za svaki dar.
6.    Od katoličkog tiska stigao je novi broj Svjetla riječi i Katoličkog tjednika koji između ostalog donosi: u uvodniku – o Stadlerovom putokazu; iz života – odgajati da dobivanu ljubav prenose dalje; razmišljanje – željeti ono što Duh Sveti hoće; na što nas poziva došašće; razmišljanje – Božić danas... pa ove i druge vijesti, razmišljanja i informacije možete pročitati u novi broju KT kojeg možete uzeti u župnom uredu.
7.    Darovi za crkvu i godižbinu – pročitati.
8.    Mise kroz tjedan – pročitati.
9.    Vjeronauka nema do daljnjeg.
10.    U proteklom tjednu umrli su naši župljani +JOZO BAKOVIĆ koji je umro 03. prosinca a ukopan 06. prosinca na groblju Crkvica; VLADO BARIŠIĆ koji je umro 06. prosinca a ukopan 08. prosinca na groblju Prašnice. Sjetimo ih se u svojim molitvama. Pokoj vječni daruj im Gospodine!