ŽUPNI OGLASI - 06. svibnja 2018. / 6. USKRSNA NEDJELJA

1.    U tjednu koji je pred nama slavimo:
u četvrtak – UZAŠAŠĆE GOSPODINOVO: SPASOVO;  svetkovina, sv. Mise ovdje u crkvi bit će u 8 i 18 sati.
u subotu – sv. Leopold Bogdan Mandić, prezbiter.
u nedjelju – 7. USKRSNA NEDJELJA; sv. Mise ovdje u crkvi su u 8, 10 i 18 sati;
2.    Iduće nedjelje pod sv. Misom u 10 sati bit će podijeljen sakrament Prve pričesti našim ovogodišnjim prvopričesnicima kojih je 7 ove godine. Dan ranije, u subotu, 12. svibnja, bit ispovijed za prvopričesnike i njihove roditelje koji se mogu ispovjediti u 16 sati.
3.    Od katoličkog tiska stigao je novi broj Katoličkog tjednika koji između ostalog donosi: u uvodniku – o najutjecajnijoj ženi; sa dekanatskog susreta u BiH – zaustaviti proces iseljavanja; promišljanje o krštenju; reportaža – krvavi tragovi katoličanstva u Goraždu; promišljanje – osobna iskaznica kršćanina je ljubav; zanimljivost – kako je podizati 16ero djece... pa ove i druge zanimljive vijesti i promišljanja možete pročitati u novom Tjedniku kojeg možete uzeti u župnom uredu.
4.    Darovi za crkvu i godižbinu – pročitati.
5.    Mise kroz tjedan – pročitati.
6.    Vjeronauk je idući tjedan redovito kao i dogovoreni termini i susreti.
7.    12. svibnja slavimo sv. Leopolda Bogdana Mandića. Jedino svetište posvećeno ovom svecu u našoj nadbiskupiji je u našem dekanatu u Maglaju. Kao i dosadašnjih godina organiziramo hodočašće u ovo svetište. Svi koji žele hodočastiti mogu se prijaviti u župni ured do 10. svibnja. Cijena povratne karte je 7 KM. Novac nije i ne smije biti zapreka i za one koji bi htjeli hodočastiti a nisu financijski u mogućnosti osigurat ćemo i takvim da hodočaste i pomole se ovom velikanu Crkve jasno i za svoje dobročinitelje. Polazak bi bio na sam dan, 12. svibnja u 9 sati ovdje ispred crkve a povratak u 14 sati.
8.    U proteklom tjednu umrla je naša župljanka ADELA MARKOVIĆ, koja je umrla 29. 04. a ukopana 30. 04. na groblju Prašnice. Zahvalimo Bogu na daru njezinoga života te je se sjetimo u svojim molitvama. Pokoj vječni daruj joj Gospodine!