ŽUPNI OGLASI - 31. prosinca 2017. / NEDJELJA SVETE OBITELJI

1.    U tjednu koji je pred nama slavimo:
u ponedjeljak – NOVA GODINA, SVETA MARIJA BOGORDINCA; sv. Mise ovdje u crkvi su u 10 i 17 sati.
u utorak – SV. BAZILIJE VELIKI I GRGUR NAZIJANSKI, biskupi i crkveni naučitelji
u petak – PRVI PETAK, prije sv. Mise bit će prilika za ispovijed a nakon sv. Mise imat ćemo klanjanje pred Presvetim oltarskim sakramentom.
u subotu – BOGOJAVLJENJE, SV. TRI KRALJA, VODOKRŠĆE;  Sv. mise u crkvi su u 8 i 17 sati. Kao što je i do sada bio običaj tako ćemo i ove godine pod obje sv. Mise blagosloviti vodu i sol koju ćete ponijeti u svoje domove te koristiti za blagoslove. Kako ne bi stvarali gužvu i nepotrebno prolijevali vodu, svi ponesite vodu i sol sa sobom koju ću blagosloviti. Na ovaj dan skuplja se samo jedna milostinja  koja se prosljeđuje fondu sv. Djetinjstva u Vatikan iz kojeg se financiraju humanitarni projekti po svijetu koji su usmjereni prema djeci. Hvala za svaki vaš dar.
2.    Od katoličkog tiska nema novih brojeva. Pozvao bih sve koji su do sad bili pretplatnici nekih katoličkih tiskovina, ukoliko neće više biti da se odjave u župnom uredu. A koji se ne odjave pretpostavljam da će i dalje biti pretplatnici u 2018. godini. Isto tako bih pozvao sve koji žele postati pretplatnici nekog od katoličkog tiska neka to isto učine. Za rast i usavršavanje u vjeri potrebno je i čitati pa neka tiska ne bude promatran samo kroz trošak nego i rast. Svi koji bi htjeli čitati a nisu u mogućnosti financijski isto neka se prijave jer novac ne može biti zapreka.
3.    Darovi za crkvu i godižbinu – pročitati.
4.    Mise kroz tjedan – pročitati.
5.    Vjeronauka nema do daljnjeg radi zimskog rasputsta ali nije raspust djeci od sv. Misa pa roditlji, djedovi i bake potičite ih na dolazak.
6.    Svi oni koji su radili kada su bili na rasporedu za blagoslov neka se prijave u župni ured za naknadni dolazak u vrijeme kada budu u svojim domovima.
7.    U proteklom tjednu umrle su naše župljanke DELFA MARKOVIĆ koja je umrla u 79. godini života 24. prosinca a ukopana 26. prosinca na groblju Križ; TEREZIJA GROS koji je umro u 88. godini života 28. prosinca a ukopan 30. prosinca na groblju CRKVICA. Sjetimo ih se u svojim molitvama. Pokoj vječni daruj im Gospodine!