ŽUPNI OGLASI - 30. travnja 2017. / 3. USKRSNA NEDJELJA

1.    U tjednu koji je pred nama slavimo
u ponedjeljak – sv. Josip Radnik; proljetni blagoslov polja na groblju Ravne Njive u 11 sati
u utorak – sv. Atanazije, biskup i crkveni naučitelj
u srijedu – sv. Filip i Jakov, apostoli
iduće nedjelje – 4. USKRSNA NEDJELJA;NEDJELJA DOBROG PASTIRA, SVJETSKI DAN MOLITVE ZA SVEĆENIČKA I REDOVNIČKA ZVANJA sv. Mise ovdje u crkvi su u redovitom terminu u 8, 10 i 18 sati. proljetni blagoslov polja na groblju Drivuša u 11 sati.
2.    U ponedjeljak, 01. svibnja, započinje svibanjska pobožnost. Mjesec svibanj posvećen je BDM te ga vjernici obilježavaju moljenjem krunice. Tako ćemo i mi kroz mjesec svibanj pola sata prije večernje sv. Mise moliti krunicu. Dok su se molile krunice po obiteljima bilo je više radosti i zadovoljstva, susreta i mira; blagosti i jednostavnosti među svima nama. Danas, nažalost, samo još pojedini mole krunicu u obitelji. Zato pozivam da pokušamo ponovno u svojim obiteljima zajedno moliti krunicu ali i da dođemo ovdje u crkvu pa je zajedno kao župna zajednica izmolimo. Toliko je potreba, toliko zahvala koje smo dužni uputiti našoj nebeskoj Majci. Uključimo se i sudjelujmo na ovaj ili onaj način u ovoj zajedničkoj pobožnosti cijele Crkve.  
3.    U petak, 05. svibnja je Prvi petak. Prije sv. Mise bit će prilika za ispovijed a nakon sv. Mise imat ćemo klanjanje pred Presvetim Oltarskim sakramentom.
4.    Od katoličkog tiska stigao je novi broj Katoličkog tjednika u kojem između ostalog možete pročitati: u uvodniku od muke se nasmijati; s proslave Dana sjemeništa u Travniku; reportaža – 75. obljetnica Školskih sestara franjevki; intervju povodom 10 SHKM u Vukovaru; 135. obljetnica dolaska sestara Kćeri Božje ljubavi u Bosnu; pa ove i druge vijesti i razmišljanja možete pročitati u Katoličkog tjednika kojeg možete uzeti u župnom uredu.
5.    Darovi za crkvu i godižbinu - pročitati
6.    Mise kroz tjedan – pročitati
7.    Vjeronauk je idući tjedan redovito kao i dogovoreni termini i probe.
8.    U proteklom tjednu umrla je naša župljanka MILKA MARKOVIĆ koja je umrla 22. travnja a ukopan 25. travnja na groblju Križ; Sjetimo je se u svojim molitvama. Pokoj vječni daruj joj Gospodine.