ŽUPNI OGLASI - 29. kolovoza 2017. / 30. NEDJELJA KROZ GODINU

1.    U tjednu koji je pred nama slavimo:
srijeda - zapovijedana svetkovina Svih Svetih; sv. Mise u našoj crkvi su u 8 i 17 sati; na groblju Prašnice u 11 sati te na groblju Crkvica u 15:30 sati s tim kako će u 15:15 sati biti polaganje vijenaca na središnjem spomen obilježju za sve poginule branitelje.
četvrtak – Spomen svih vjernih mrtvih: Dušni dan; sv. Mise u našoj crkvi su u 8 i 17 sati s tim da ćemo u 12 sati imati polaganje vijenaca na spomen obilježju, koje smo izgradili, na groblju Križ za poginule i nestale branitelje naše župe.
u petak -  Prvi petak; prije sv. Mise bit će prilika za sakrament pomirenja a nakon sv. Mise imat ćemo klanjanje pred Presvetim oltarskim sakramentom.
nedjelja, 05. studenoga – 31. NEDJELJA KROZ GODINU ujedno i Dan zahvalnosti za sva Božja dobročinstva; sv. Mise ovdje u crkvi su u 8, 10 i 17 sati.
2.    Budući smo prešli na zimsko računanje vremena od sutra su sv. Mise radnim danom u 17 sati
3.    Od 01. do 08. studenoga Crkva daje mogućnost dobiti potpuni oprost za svoje pokojnike. Propisana djela za dobivanje oprosta su: sudjelovati na sv. Misi, pričestiti se a ako nismo u stanju milosti, ispovjediti se;  te izmoliti Vjerovanje, Očenaš i izmoliti jednu molitvu na nakanu sv. Oca (može biti Očenaš ili Zdravo Marijo). Kroz ovo vrijeme bit ću na raspolaganju za ispovijed prije sv. Mise.
4.    Od katoličkog tiska stigao je novi broj Katoličkog tjednika koji između ostaloga donosi: u uvodniku – prijatelji i okupatori; s proslave 10. rođendana Centra za mlade na kojem smo i mi bili; razmišljanje o ispravnom štovanju BDM; reportaža o župi Dolac na Lašvi; iz života – samo si na svome svoj... ove i druge zanimljive vijesti i informacije možete pročitati u ovom broju Tjednika kojeg možete uzeti u župnom uredu.
5.    Darovi za crkvu i godižbinu – pročitati.
6.    Mise kroz tjedan – pročitati.
7.    Vjeronauk je idući tjedan redovito kao i dogovoreni susreti i termini.
8.    Uplaćene su Velike mise za ANĐA BLAŠKAN, mise su uplatila djeca
9.    Udruge Domovinskog rata Grada Zenice obavještavaju i pozivaju na polaganje vijenaca poginulim i nestalim braniteljima na slijedećim spomen obilježjima: 31. listopada u Podbriježju u 10:30 sati; u Janjcu u 11 sati i Šušnju u 12 sati; i 01. studenoga na groblju u Crkvici u 15:15 sati.
10.    U proteklom tjednu umrle su naše župljanke: +ANĐA BLAŠKAN koja je umrla 21. listopada a ukopana 26. listopada na groblju Crkvica; +DRAGICA BILIĆ koja je umrla 22. listopada a ukopana 24. listopada na groblju Prašnice. Sjetimo ih se u svojim molitvama. Pokoj vječni daruj im Gospodine.