ŽUPNI OGLASI - 28. svibnja 2017. / 7. USKRSNA NEDJELJA

1.    U tjednu koji je pred nama slavimo
u srijedu – pohod Blažene Djevice Marije
u četvrtak – sv. Justin, mučenik
u nedjelju – NEDJELJU SILASKA DUHA SVETOGA; PEDESETNICA; DUHOVI; sv. Mise ovdje u crkvi su u redovitom terminu u 8, 10 i 18 sati.
2.    U petak, 02. lipnja je Prvi petak; prije sv. Mise bit će prilika za ispovijed a nakon sv. Mise imat ćemo klanjanje pred Presvetim oltarskim sakramentom.
3.    U subotu, 03. lipnja je krizma za sve zeničke krizmanike u našoj župi u 11 sati. Ove godine krizmu će podijeliti uzoriti nadbiskup Vinko kardinal Puljić. Pozivam da dođete na slavlje ove sv. Mise te proslavimo ovo slavlje onako kako to i dolikuje: zajedno i svečano. Dan ranije, u petak, 02. lipnja, bit će ispovijed za krizmanike, njihove kumove i roditelje, ovdje u crkvi u 16:30 sati a nakon toga proba.
4.    Od katoličkog tiska stigao je novi broj Katoličkog tjednika u kojem između ostalog možete pročitati: u uvodniku – nije bolest sve što boli; s vojnog hodočašća u Lourdes; iz života – djela milosrđa nemaju rok trajanja; razmišljanje – obitelji sa sedmero i više djece; o mučeništvu, oprostu i ljubavi… pa ove i druge vijesti i razmišljanja možete pročitati u novom broju Katoličkog tjednika kojeg možete uzeti u župnom uredu.
5.    Darovi za crkvu i godižbinu - pročitati
6.    Mise kroz tjedan – pročitati
7.    S vjeronaukom završavamo za ovu školsku godinu tako da od iduće subote nema vjeronauka.
8.    U petak, 02. lipnja u crkvi sv. Ilije s početkom u 19 sati bit će koncert na kojem između ostalih nastupa i naša župljanka Katarina Kikić te fra Emanuel Josić. Svi ovi događaji organiziraju se radi vas pa neka ne izostane i naše sudjelovanje.
9.    U proteklom tjednu umrli su naši župljani: VINKO BILIĆ koji je umro 20. svibnja a ukopan 24. svibnja na Starom Kužnom groblju; i AGNEZA VELJAČA koja je umrla 24. svibnja a ukopana 26. svibnja na groblju Crkvica. Sjetimo ih se u svojim molitvama. Pokoj vječni daruj im Gospodine.