ŽUPNI OGLASI - 26. studenoga 2017. / NEDJELJA KRISTA KRALJA

1.    U tjednu koji je pred nama slavimo:
u četvrtak – sv. Andrija, apostol
u petak -  Prvi petak, prije sv. Mise bit će prilika za ispovijed a nakon sv. Mise imat ćemo klanjanje pred Presvetim oltarskim sakramentom
u subotu – Prva subota, dan molitve za svećenička i redovnička zvanja
u nedjelju, – 1. NEDJELJA DOŠAŠĆA, sv. Mise ovdje u crkvi su u 8, 10 i 17 sati. Kao i dosadšnjih godina kroz vrijeme došašća imat ćemo Advenfest. Nakon sv. Mise u 8 i 10 sati imat ćete priliku kupiti čestitke koje su radili naši mladi, kolače, ukrase za bor koje su pravili mladi; popiti čaj, rakiju, kuhano vino. Sav prihod od prodaje ide za najpotrebnije u našoj župnoj zajednici kojih uistinu ima.
2.    Od katoličkog tiska stigao je novi broj Katoličkog tjednika koji između ostaloga donosi: u uvodniku – Katolički tjednik na strani čovjeka; intervju s kardinalom Vinkom Puljićem – stav KT je stav ove mjesne Crkve; promišljanje o pobožnosti Prvih subota; reportaža o 15 godina izlaženja Katoličkog tjednika i njegov značaj za nas danas; sjećanje na pokretanje Tjednika; promišljanje – o kraju našeg života... pa ove i druge zanimljive vijesti i informacije možete pročitati u ovom broju Tjednika kojeg možete uzeti u župnom uredu.
3.    Darovi za crkvu i godižbinu – pročitati.
4.    Mise kroz tjedan – pročitati.
5.    Vjeronauk je idući tjedan redovito kao i dogovoreni susreti i termini.
6.    Približava nam se blagdan sv. Nikole kojeg ćemo obilježiti tradicionalnom podjelom darova za djecu. I ove godine proslava i podjela darova bit će zajedno za sve zeničke župe u HKD Napredak 09. prosinca za djecu iz naše župe u 13 sati kroz prigodni program. Darove primaju djeca do četvrtog razreda uključivo. Imena djece od prvog do četvrtog  koja dolaze na župni vjeronauk imamo. Zato je potrebno prijaviti djecu predškolskog uzrasta koju nemamo na popisu do 05. prosinca. Svi koji mogu pomoći u organizaciji svojim novčanim prilogom su dobro došli.
7.    HKD Napredak organizira 02. prosinca s početkom u 19 sati u Hrvatskom domu koncert u čast pokojni Irene Pajić Marić, koja je bila dugogodišnji suradnik u HKD Napredak. Ulaz je slobodan te organizatori pozivaju da dođemo.
8.    U proteklom tjednu umrla je naš župljanka ANA MIJATOVIĆ u 88. godini života, koji je umrla 18. studenoga a ukopan 21. studenoga na groblju Prašnice. Sjetimo je se u svojim molitvama. Pokoj vječni daruj joj Gospodine.