ŽUPNI OGLASI - 25. ožujka 2018. / NEDJELJA MUKE GOSPODNJE; CVJETNICA

1.    U tjednu koji je pred nama slavimo:
u četvrtak – VELIKI ČETVRTAK, MISA VEČERE GOSPODNJE; sv. misa je u 17 sati.
u petak – VELIKI PETAK, OBREDI VELIKOGA PETKA; obredi Velikoga petka počinju u 17 sati; obvezatan je post i nemrs; taj dan nema sv. Mise.
u subotu – VELIKA SUBOTA, MISA VAZMENOG BDIJENJA; obredi i sv. Misa započinju u 19 sati. Nemojmo zaboraviti ponijeti svijeću koju ćemo zapaliti na uskrsnoj svijeći koja simobolizira pobjedu života nad smrću.
u nedjelju – NEDJELJA USKRSNUĆA GOSPODNJEG, USKRS; sv. Mise ovdje u crkvi su u 8, 10 i 18 sati; u KPZ u 8 sati I na filijali Drivuša u 10 sati .
2.    Dragi vjernici današnjom nedjeljom započinjemo Veliki tjedan. U ovom tjednu dogodili su se najvažniji događaji za naše spasenje i našu vjeru. I te događaje obilježit ćemo u one dane kada su se i dogodili: na Veliki četvrtak ustanovljena je sv. Misa i sv. Red te na taj dan salvimo Misu Večere Gospodnje na kojoj je Isus dao primjer služenja; nakon sv. Mise moći ćemo se zadržati pred Presvetim u molitvi i promišljanju kroz koju želimo iskazati svoju zahvalnost za sve milosti koje nam je Isus ostavio u sv. Misi i drugim sakramentima; na Veliki petak Isus je podnio muku za sve nas kako bismo nakon ovozemaljskog života mogli živjeti u vječnosti. Taj dan je obvezatan post i nemrs. Nema sv. Mise al slavimo obrede Velikoga petka koji se sastoje od čitanje muke Isusa Krista; ljubljenja križa i pričesti; na Veliku subotu imamo Vazmeno bdijenje koje se sastoji od četiri dijela: služba svjetla; službe riječi, krsne službe i euharistijske službe. Ova tri dana su vrhunac liturgijskih slavlja i nezamislivo je za onoga koji se smatra vjernikom, ne sudjelovati u ovim slavljima. Zato vas potičem i pozivam da te dane obilježimo kako i dolikuje svojim osobnim sudjelovanjem i razmišljanjem o tajnama naše vjere.
3.    Tradicionalni uskrsni blagoslov jela bit će na Veliku subotu nakon mise Vazmenog bdijenja.
4.    Od katoličkog tiska stigao je novi broj Katoličkog tjednika koji između ostalog donosi: u uvodniku – o poučku progonjenih kršćana; promišljanje o Kristovom križu;  osvrt na vodstvo Hrvatske i Istanbulsku konvenciju; o pozitivnim promjenama te o 7 žena u Euharistijskoj molitvi ... pa ove i druge zanimljive vijesti i promišljanja možete pročitati u novom Tjedniku kojeg možete uzeti u župnom uredu.
5.    Darovi za crkvu i godižbinu – pročitati.
6.    Mise kroz tjedan – pročitati.
7.    Iduće subote neće biti vjeronauka radi Vazmenog trodnevlja.
8.    Uplaćene su Velike mise za FILOMENA MICIĆ, mise su uplatila djeca.
9.    U proteklom tjednu umrla je naša župljanka ROZA BRDAR, koji je umrla 17. ožujka a ukopana 24. ožujka na groblju Crkvica. Zahvalimo Bogu na daru njezinoga života te je se sjetimo u svojim molitvama. Pokoj vječni daruj joj Gospodine.