ŽUPNI OGLASI - 24. prosinca 2017. / 4. NEDJELJA DOŠAŠĆA/BADNJI DAN

1.    U tjednu koji je pred nama slavimo:
večeras – BADNJA VEČER; misa Polnoćka će biti u 24 sati. Pola sata prije Polnoćke bit će koncert kojeg će upriličiti naši mladi s Katarinom Kikić i Ivanom Jelićem. To je jako lijep uvod za slavlje sv. Mise rođenja Isusa Krista koji će nas oraspoložiti za milosti koje se događaju u najradosnijoj noći. Dolaskom ranije pripravimo svoja srca i duše za Kristovo dolazak u njih.
u ponedjeljak – BOŽIĆ, ROĐENJE GOSPODINOVO; sv. Mise bit će u 8 i 10 sati ovdje u crkvi, nema večernje sv. Mise. U KPZ u 8 sati i na fililjali Drivuša u 10 sati.
u utorak – SV. STJEPAN PRVOMUČENIK, sv. Misa je u 8 i 17 sati
u srijedu – SV. IVAN, APOSTOL I EVANĐELIST; sv. Misa je u 8 sati
u četvrtak – SV. NEVINA DJEČICA, MUČENICI
2.    Dragi vjernici vjerujem kako smo već dobro naučili i da to primjenjujemo kako je Božić blagdan susreta, zajedništva i radosti. Uspjeli smo istisnuti petarde i pucanje jer to nikako ne može biti odraz Božića. Pa u tom duhu neka nam i ovaj Božić tako protekne, bez petardi i pucanja. Upozorenje – za polnoćku se neće moći ući autom u dvorište, a oni koji dođu neka si pronađu negdje parking.
3.    U četvrtak, 28. prosinca, započinjemo blagoslov obitelji prema rasporedu koji imate izvješen na oglasnoj ploči i u Božićnom listiću. Blagoslivljat će tri svećenika. Imajte obzira da nas tada svi čekaju pa svi koji žele da se duže zadržimo neka nas pozovu u vrijeme kada ćemo se moći duže družiti. Budite u svojim domovima kada je na rasporedu vaša ulica ili selo a oni koji rade neka se prijave za naknadni dolazak. Pripravite svetu vodu, križ i upalite svijeću. U gradu pripazite jesu li otključani haustori kada je na redu vaša ulica. Dok traje blagoslov obitelji sv. mise su u 7:30 sati.
4.    U četvrtak, 28. prosinca bit će 4. Božićni šahovski turnir zeničkih župa u Hrvatskom domu s početkom u 17 sati. Svi oni koji igraju šah te su zaljubljenici u ovu igru neka dođu i prijave se na turnir. Ako i ne igrate dođite i podržite ovaj događaj. Nakon turnira bit će druženje.
5.    U subotu, 30. prosinca je Božićni turnir zeničkih župa u gradskoj Areni s početkom 10 u sati. Pozivamo sve one koji hoće i mogu da dođu bodriti ekipu svoje župe.
6.    Od katoličkog tiska stigao je novi broj Katoličkog tjednika koji između ostaloga donosi: u uvodniku – o božićnoj jednadžbi; s proslav 40godišnjice župe Čajdraš; božićne poslanice naših biskupa; tragom povijesti – sve o božićnim jaslama; reportaža o župi u Prozoru; te pismo iz misija... ove i druge zanimljive vijesti možete pročitati u ovom broju Tjednika kojeg možete uzeti u župnom uredu.
7.    Darovi za crkvu i godižbinu – pročitati.
8.    Mise kroz tjedan – pročitati.
9.    Vjeronauka nema do daljnjeg.
10.    Uplaćene su Velike mise za +ANUŠA JUREŠIĆ, mise su uplatili suprug s djecom; +IVO ČUTURIĆ, mise su uplatila djeca.
11.    U proteklom tjednu umrli su naši župljani ANKICA VIDOVIĆ koja je umrla u 76. godini života 18. prosinca a ukopana 19. prosinca na groblju Prašnice; STJEPAN MAJSTOROVIĆ koji je umro u 73. godini života 20. prosinca a ukopan 22. prosinca na groblju Križ. Sjetimo ih se u svojim molitvama. Pokoj vječni daruj im Gospodine!