ŽUPNI OGLASI - 23. travnja 2017. / NEDJELJA BOŽANSKOG MILOSRĐA

1.    U tjednu koji je pred nama slavimo
u utorak – sv. Marko, evanđelist; proljetni blagoslov polja na groblju Križ; sv. misa je u 11 sati
u četvrtak – bl. Ozana Kotorska, djevica
u subotu – sv. Katarina Sijenska, djevica i crkvena naučiteljica
iduće nedjelje – 3. USKRSNA NEDJELJA; sv. Mise ovdje u crkvi su u redovitom terminu u 8, 10 i 18 sati. proljetni blagoslov polja na groblju Gradac; sv. Misa je u 11 sati.
2.    Od katoličkog tiska imamo prošlotjedni broj Glasnika srca Isusova i Marijina te Katoličkog tjednika koji su bili dvobroj; u Tjedniku između ostalog možete pročitati: u uvodniku o sastanku s Uskrslim; Papin izaslanik o Međugorju; statistika Katoličke Crkve u svijetu; razmišljanje  Uskrs – povratak Bogu koji nas čeka; reportaža o župi u Trn u Banjalučkoj biskupiji; Uskrsne poslanice naših biskupa; o uskrsnim običajima i potkivanju jaja; pa ove i druge vijesti i razmišljanja možete pročitati u Katoličkog tjednika kojeg možete uzeti u župnom uredu.
3.    Darovi za crkvu i godižbinu - pročitati
4.    Mise kroz tjedan – pročitati
5.    Raspored proljetnih misa po grobljima - pročitati
6.    Vjeronauk je idući tjedan redovito kao i dogovoreni termini i probe.
7.    Na prijedlog i inicijativu grupe župljana odlučili smo izgraditi spomen obilježje na groblju Križ za sve poginule branitelje, civilne žrtve i nestale naše župe kako Domovinskog tako i I. i II. Svjetskog rata. Bit će to mjesto gdje ćemo se moći pomoliti i zapaliti svijeću za tolike za koje se grob ne zna. Mnogi župljani po svijetu već su se odazvali i rado će sudjelovati. Ovom prilikom im zahvaljujem. Pozivam i sve druge po svijetu koji bi željeli sudjelovati da se uključe.  Pozivam i vas dragi župljani koji hoćete i možete da se uključite i date svoj doprinos, bez obzira koliki dar bio, u izgradnji ovog spomen obilježja.
8.    U proteklom tjednu umrli su naši župljani TONI ČUBELA koji je umro 17. travnja a ukopan 21. travnja na groblju Gradac; DRAGO BOTIĆ koji je umro 20. travnja a ukopan 22. travnja na groblju Križ. Sjetimo ih se u svojim molitvama. Pokoj vječni daruj im Gospodine.