ŽUPNI OGLASI - 22. siječanj 2017. / 3. NEDJELJA KROZ GODINU

1.    U tjednu koji je pred nama slavimo:
u utorak – sv. Franjo Saleški, biskup i crkveni naučitelj
u srijedu – 2. Devetnica u čast sv. Josipa; u 16 sati je krunica i prilika za ispovijed a sv. Misa u 16:30 sati; obraćenje sv. Pavla apostola
u četvrtak – sv. Timotej i Tit, biskupi
u petak – sv. Anđela Merici, djevica; Patron sestara Uršulinki. Pa pozivam da dođemo daj dan na sv. Misu proslaviti sv. Anđelu i na taj način dati i iskazati svoju zahvalnost sestrama uršulinkama koje djeluju u župnoj zajednici za njihov požrtvovan i nesebičan rad s generacijama djece i mladih u našoj župi.
u subotu – sv. Toma Akvinski, prezbiter i crkveni naučitelj
u nedjelju – 4. NEDJELJA KROZ GODINU, UJEDNO DAN MOLITVE ZA MIR U BIH; sv. Mise ovdje u crkvi su u redovitom terminu u 8, 10 i 17 sati;
2.    Od katoličkog tiska stigao je novi broj Katoličkog tjednika. U novom broju Katoličkog tjednika između ostalog možete pročitati: u uvodniku – o zajedništvu u vjeri; o plodovima Molitvene osmine za jedinstvo kršćana; o križnom putu kršćana – nikom prijetnja a žrtve svih; reportaža o župi Gabela; razmišljanje – sinovi ovoga svijeta su mudriji od sinova svjetlosti… pa ove i druge vijesti i razmišljanja možete pročitati u novom broju Katoličkog tjednika kojeg možete uzeti u župnom uredu.
3.    Darovi za crkvu i godižbinu - pročitati
4.    Mise kroz tjedan – pročitati
5.    U ponedjeljak započinje ponovno nastava za djecu pa ćemo i mi u subotu, 28. siječnja započeti sa župnim vjeronaukom. Pozivam roditelje da brinu i potrude se da im djeca dođu na župnu katehezu.
6.    Gradski odbor HDZ BiH Zenica obavještava i poziva na svečanu akademiju povodom 27. godišnjice osnutka HDZ BiH Zenica u srijedu, 25. siječnja u Hrvatskom domu s početkom u 18 sati. Akademiji će nazočiti i predsjednik HDZ BiH gosp. Dragan Čović. Nakon službenog dijela druženje će se nastaviti uz glazbu i domjenak.
7.    Uplaćene su Velike mise za + AUGUSTA JUREŠIĆ, mise su uplatila djeca.
8.    U proteklom tjednu umrli su naši župljani: MIRKO PEŠIĆ koji je umro 12. siječnja a ukopan 16. siječnja na groblju Prašnice; EVA MATAS koja je umrla 14. siječnja a ukopana 20. siječnja u Drnišu; IVAN PRESKAR koji je umro 17. siječnja a ukopan 20. siječnja na groblju Crkvica. Sjetimo ih se u svojim molitvama. Pokoj vječni daruj im Gospodine.