ŽUPNI OGLASI - 17. prosinca 2017. / 3. NEDJELJA DOŠAŠĆA/NEDJELJA CARITASA

1.    U tjednu koji je pred nama slavimo:
u nedjelju – 4. NEDJELJA DOŠAŠĆA, UJEDNO BADNJI DAN; preko dana sv. Mise su u redovitom terminu a navečer imamo misu Polnoćku u 24 sati. Pola sata prije Polnoćke bit će koncert kojeg će upriličiti naši mladi s Katarinom Kikić i Ivanom Jelićem. To je jako lijep uvod za slavlje sv. Mise rođenja Isusa Krista koji će nas oraspoložiti za milosti koje se događaju u najradosnijoj noći. Dolaskom ranije pripravimo svoja srca i duše za Kristovo dolazak u njih.
2.    Od katoličkog tiska stigao je novi broj Katoličkog tjednika koji između ostaloga donosi: u uvodniku – o osjetljivim pitanjima i temama; poruka povodom Nedjelje Caritasa; razmišljanje – je li haški sud donio mir ili novi nemir? reportaža o župi u Rasnom; iz misija – kako  se školuju djeca u Beninu i kako im pomoći; pa ove i druge zanimljive vijesti i informacije možete pročitati u ovom broju Tjednika kojeg možete uzeti u župnom uredu.
3.    Darovi za crkvu i godižbinu – pročitati.
4.    Mise kroz tjedan – pročitati.
5.    Vjeronauka nema do daljnjeg.
6.    Večeras, 17. prosinca, u župi Bezgrešnog začeća BDM u 18 sati bit će uprizorene Žive jaslice uz glazbeni dio koji će izvesti Novo nebo i Zlatne žice. Nakon uprizorenja i predviđenog program imat ćete priliku sudjelovati u Božićnom sajmu uz kolače, kuhano vino i druge delicije.  Ovako nešto se po drugi put događa u našem gradu pa lijepo bi bilo podržati ovaj projekt zato ste svi dobrodošli.
7.    Katolički školski centar u suradnji s Koordinacijom hrvatskih i katoličkih institucija grada Zenice organizira i poziva na tradicionalni Božićni koncert koji će biti u četvrtak, 21. prosinca u Bosanskom narodnom pozorištu s početkom u 19 i 30 sati. Nastupaju zbor i orkestar učenika KŠC s gostima: Ivan Jelić, Novo Nebo i limena glazba Lašva iz Nove Bile. Ulaz je slobodan. Svi ste dobrodošli.
8.    U proteklom tjednu umrli su naši župljani ANUŠA JUREŠIĆ koja je umrla u 80 godini 11. prosinca a ukopana 13. prosinca na groblju Križ; BRUNO LOZANČIĆ koji je umro u 69. godini 12. prosinca a ukopan 14. prosinca na groblju Crkvica; ANA PLEHINGER je umrla u 84. godini života 06. prosinca a ukopana 16. prosinca na groblju Grm. Sjetimo ih se u svojim molitvama. Pokoj vječni daruj im Gospodine!