ŽUPNI OGLASI - 15. siječanj 2017. / 2. NEDJELJA KROZ GODINU

1.    U tjednu koji je pred nama slavimo:
u utorak – sv. Antun, opat
u srijedu – 1. Devetnica u čast sv. Josipa
u subotu – sv. Agneza, djevica i mučenica
u nedjelju – 3. NEDJELJA KROZ GODINU, sv. Mise ovdje u crkvi su u redovitom terminu u 8, 10 i 17 sati;
2.    Kao što rekoh, u srijedu, 18. siječnja započinju Devetnice u čast sv. Josipa kao priprava za proslavu našeg zaštitnika sv. Josipa. Sv. Misa počinje u 16:30 sati a pola sata prije molit ćemo krunicu te ćete imati priliku za ispovijed. Pozivam da sudjelujemo u ovoj pripravi kako bi napredovali i rasli u svojoj vjeri. Rast u vjeri nam omogućuje lakšu primjenu svega što vjerujemo u svoj svakodnevni život u našim međuljudskim odnosima.
3.    U srijedu, 18. siječnja započinje i Devetnica u čast sv. Anđele Merici, utemeljiteljice sestara Uršulinki koje djeluju u našoj župnoj zajednici. 27. siječnja je proslava sv. Anđele. Na ovu proslavu ćemo se pripremati molitvom sv. Anđeli nakon sv. Mise. Devetnicu posvećujemo za nova duhovna zvanja pa pozivam da se uključimo i u ovu Devetnicu svojim molitvama, bilo na sv. Misi bilo u svojim domovima.
4.    Od 18. do 25. siječnja je molitvena osmina za jedinstvo kršćana. Pozivam da kroz ovo vrijeme nastojimo sudjelovati u zajedničkoj molitvi cijele Crkve na ovu nakanu svojim dolascima na sv. Mise  kako bi ujedinjeni uputili Bogu svoje molitve za jedinstvo kršćana.
5.    Od katoličkog tiska stigao je novi broj Katoličkog tjednika. U novom broju Katoličkog tjednika između ostalog možete pročitati: u uvodniku – o jednakopravnosti; Papino pismo biskupima; o ugroženosti vjerski sloboda širom svijeta; razmišljanje – novi početak nove mogućnosti; o križnom put kršćana u Iraku; reportaža o župi u Modriči pa ove i druge vijesti i razmišljanja možete pročitati u novom broju Katoličkog tjednika kojeg možete uzeti u župnom uredu.
6.    Darovi za crkvu i godižbinu - pročitati
7.    Mise kroz tjedan – pročitati
8.    Budući da nas je prošle nedjelje bilo malo na sv. Misama danas ponavljam. Sa završetkom prošle godine uspjeli smo isplatiti cjelokupni iznos za prozore u crkvi koji su koštali 13 tisuća KM. Vi ste skupili 8 tisuća KM dok je jedan dobročinitelj sudjelovao s 5 tisuća KM. Ove godine nastavljamo sa obnovom te su nam na redu sva vrata na crkvi. Predračun tih radova iznosi oko 15 tisuća KM. Pozivam sve vas koji možete da sudjelujete i u ovoj akciji te date svoj doprinos a vjerujem kako neće izostati niti pomoć dobročinitelja iz vana. Uz Božju pomoć, zagovor sv. Josipa, podršku kako vašu tako i dobročinitelja iz svijeta riješit ćemo i ovu akciju. Još jednom zahvaljujem za svaki vaš doprinos kojim ste doprinijeli rastu ove župne zajednice.
9.    Uplaćene su Velike mise za + ALOJZIJE KUSTURA, mise je uplatila supruga s djecom.