ŽUPNI OGLASI - 15. listopada 2017. / 28. NEDJELJA KROZ GODINU

1.    U tjednu koji je pred nama slavimo:
u utorak – sv. Ignacije Antiohijski, biskup i mučenik
u srijedu – sv. Luka, evanđelist
u nedjelju – 29. NEDJELJA KROZ GODINU, UJEDNO MISIJSKA NEDJELJA; sv. Mise ovdje u crkvi su u redovitom terminu u 8, 10 i 18 sati;
2.    Kao što rekoh iduće nedjelje slavimo Misijsku nedjelju dan kada cijela Crkva razmišlja i djeluje za misijsko poslanje Crkve. Crkva nije samo pozvana brinuti se za postojeće vjernike nego  naviještati Krista onima koji za njega nisu čuli. Zato na tu nedjelju želimo sebe podsjetiti na tu zadaću ali sjetiti se i svih onih koji su otišli u nepoznate krajeve propovijedati Radosnu vijest svjedočeći o Božjoj ljubavi prema čovjeku. I mi se možemo uključiti najprije osobnim svjedočenjem ljubavi, dobra i milosrđa u sredinama gdje živimo, zatim svojim molitvama za što plodonosniji uspjeh misionara i svojim novčanim darom za misije. Zato ćemo iduće nedjelje pod svim Misama skupljati samo jednu milostinju na ovu nakanu. I ne brini koliki god bio tvoj dar kada je od srca on je uistinu velik u Božjim očima i može jako puno dobra učiniti u siromašnim misijskim krajevima.
3.    Od katoličkog tiska stigao je novi broj Katoličkog tjednika koji je između ostalog donosi: u uvodniku – o činjenicama; razmišljanje o krunici kao sažetku Evanđelja i posveti života; reportaža o sestrama Uršulinkama koje žive i djeluju u našoj župi već 50 godina; te o problemima s kojim se susreću vjernici danas u Americi; iz života – sreća stogodišnje misionarke… pa ove i druge zanimljive vijesti, razmišljanja možete pročitati u novom tjedniku kojeg možete kupiti u župnom uredu.
4.    Vjeronauk je redovito kao i dogovoreni termini i probe
5.    Darovi za crkvu i godižbinu - pročitati
6.    Mise kroz tjedan – pročitati
7.    U proteklom tjednu umro je naš župljanin Pavao Milešić koji je umro 10. listopada a ukopan 12. listopada na groblju Crkvica. Sjetimo ga se u svojim molitvama. Pokoj vječni daruj mu Gospodine.