ŽUPNI OGLASI - 10. prosinca 2017. / 2. NEDJELJA DOŠAŠĆA

1.    U tjednu koji je pred nama slavimo:
u srijedu – sv. Lucija, djevica i mučenica
u četvrtak – sv. Ivan od Križa, prezbiter i crkveni naučitelj
u petak -  bl. Marija Jula Ivanišević i susestre, dejvice i mučenice
u nedjelju – 3. NEDJELJA DOŠAŠĆA, UJEDNO NEDJELJA CARITASA;
2.    Tjedan koji je pred nama je kvatreni tjedan. Pozvani smo da ga posvetimo molitvom, djelima pokore i ljubavi te postom pogotovo u srijedu, petak i subotu. Ove zimske kvatre posvećene su kršćanskoj dobrohotnosti i zahvalnosti za Božja dobročinstva.
3.    Sutra započinjem ispovijed bolesnika. Popis imam od Uskrsa ako se netko razbolio u međuvremenu, vaš ili netko u vašoj blizini, budite dobri i prijavite ga u župni ured.
4.    Velika božićna ispovijed u našoj župi je u subotu, 16. prosinca u 11 i 17 sati. Pozivam sve koji se mogu ispovjediti da to učine kako bi pomireni s Bogom i ljudima čiste duše dočekali i radosno proslavili Kristovo rođenje; omogućili Isusu zapaliti svjetlo koje će obasjavati našu životnu stazu i svijetliti u međusobnim odnosima. Taj dan nema mise zornice a sv. Mise će biti nakon ispovijedi.
5.    Iduće nedjelje slavimo nedjelju Caritasa. Dan kada želimo razmišljati ali i sudjelovati, svojim odricanjem i žrtvom, u kršćanskoj djelatnoj ljubavi prema siromašnijoj braći i sestrama. Zato ćemo na svim sv. Misama skupljati samo jednu milostinju kojom želimo poduprijeti sve aktivnosti i projekte Caritasa naše nadbiskupije. Nalazimo se u došašću, vremenu priprave na Kristovo rođenje pa učinimo je plodonosnijom tako što ćemo svojim prilogom podržati aktivnost Crkve prema siromašnima. Neka ljubav Božja djeluje kroz nas. Hvala za svaki dar.
6.    Od katoličkog tiska stigao je novi broj Svjetla riječi i Katoličkog tjednika koji između ostaloga donosi: u uvodniku – presuda – nije svejedno; reportaža s đakonskog ređenja u Sarajevu; Papa u pohodu Bangladešu i Mianmaru; razmišljanje o moći navika; osvrt na presudu – dan koji se ne zaboravlja; razmišljanje – kako pripraljamo put Gospodinu...  pa ove i druge zanimljive vijesti i informacije možete pročitati u ovom broju Tjednika kojeg možete uzeti u župnom uredu.
7.    Darovi za crkvu i godižbinu – pročitati.
8.    Mise kroz tjedan – pročitati.
9.    Vjeronauka nema do daljnjeg.
10.    Večeras, 10. prosinca, u crkvi sv. Ilije s početkom u 19 sati bit će koncert Hercegovačka misa koju izvodi zbor i kamerni orkestar Pontanima sa solistima među kojim je i naša župljanka Katarina Kikić. Ulaz je slobodan.
11.    Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata HVO-a poziva na obilježavanje obljetnice formiranja brigade zeničkog HVO-a Jure Francetić u petak, 15. prosinca, sv. Misom za poginule branitelje u Crkvici u 10 sati; zatim polaganjem vijenaca poginulim braniteljima na gradskom groblju Crkvica u 10:40 sati te druženje u Hrvatskom domu u 11:30 sati.
12.    U nedjelju, 17. prosinca, župa u Čajdrašu slavi 40 godina postojanja. Povodom toga sv. Misu u 11 sati predvodi uzoriti kardinal Vinko Puljić. Župnik poziva da dođemo.
13.    U proteklom tjednu umrle su naše župljanke VALENTINA ERDEŠI u 56. godini nakon dugogodišnje bolesti, koja je umrla 02. prosinca a ukopan 05. prosinca na groblju Prašnice; ANA BOROJEVIĆ u 84. godini koja je umrla 03. prosinca a ukopana 08. prosinca na groblju Crkvica; Sjetimo ih se u svojim molitvama. Pokoj vječni daruj im Gospodine!