ŽUPNI OGLASI - 07. svibnja 2017. / 4. USKRSNA NEDJELJA / NEDJELJA DOBROG PASTIRA

1.    U tjednu koji je pred nama slavimo
u srijedu – bl. Ivan Merz, priznavalac
u petak – sv. Leopold Bogdan Mandić, prezbiter
nedjelje – 5. USKRSNA NEDJELJA; sv. Mise ovdje u crkvi su u redovitom terminu u 8, 10 i 18 sati.
2.    12. svibnja slavimo sv. Leopolda Bogdana Mandića. Jedino svetište posvećeno ovom svecu u našoj nadbiskupiji je u našem dekanatu u Maglaju. Kao i dosadašnjih godina organiziramo hodočašće u ovo svetište. Svi koji žele hodočastiti mogu se prijaviti u župni ured do 10. svibnja. Cijena povratne karte je 7 KM. Novac nije i ne smije biti zapreka i za one koji bi htjeli hodočastiti a nisu financijski u mogućnosti; osigurat ćemo i takvim da hodočaste i pomole se ovom velikanu Crkve jasno i za svoje dobročinitelje. Polazak bi bio na sam dan, 12. svibnja u 9 sati ovdje ispred crkve a povratak prema dogovoru.
3.    Iduće nedjelje pod sv. Misom u 10 sati bit će podijeljen sakrament Prve pričesti našim ovogodišnjim prvopričesnicima kojih je 7 ove godine. Dan ranije, u subotu, 13. svibnja, bit ispovijed za prvopričesnike i njihove roditelje koji se mogu ispovjediti u 16 sati.  
4.    Od katoličkog tiska stigao je novi broj Katoličkog tjednika u kojem između ostalog možete pročitati: u uvodniku o kršćanskim vezama Egipta i BiH; reportaža o Papinom posjetu Egiptu; s 10. SHKM u Vukovaru na kojem smo i mi sudjelovali; započela posveta Nadbiskupije Srcu Marijinu; razmišljanje – od BDM ne postoji bolja učiteljica; reportaža o župi u Bosanskom Aleksandrovcu; o važnosti treninga na svim područjima djelovanja… pa ove i druge vijesti i razmišljanja možete pročitati u Katoličkog tjednika kojeg možete uzeti u župnom uredu.
5.    Darovi za crkvu i godižbinu - pročitati
6.    Mise kroz tjedan – pročitati
7.    U petak, 12. svibnja u Hrvatskom domu s početkom u 19 sati bit će izvedena predstava Šmizle koju izvode glumci Gradskog kazališta mladih iz Viteza. Predstava je višestruko nagrađivana te svakako zavrjeđuje da ju se pogleda. Ulaz je slobodan te vas radosno očekujemo.
8.    Vjeronauk je idući tjedan redovito kao i dogovoreni termini i probe.