ŽUPNI OGLASI - 03. prosinca 2017. / 1. NEDJELJA DOŠAŠĆA

1.    U tjednu koji je pred nama slavimo:
u srijedu – sv. Nikola, biskup
u četvrtak – sv. Ambrozije, biskup i crkveni naučitelj
u petak -  BEZGREŠNO ZAČEĆE BDM
u nedjelju – 2. NEDJELJA DOŠAŠĆA, sv. Mise ovdje u crkvi su u 8, 10 i 17 sati.
2.    Od sutra, 04. prosinca, svetim misama zornicama započinjemo pripravu na Kristovo rođenje. Zornice će biti u 615 sati. Pozivam i potičem sve da sudjelujemo na zornicama kao naša priprava na Božić ali što nam je stalo do tradicije koju želimo očuvati. Vjerujem da se svi sjećamo svojih zornica kad smo bili djece te da su nam one bile nešto čega se s radošću i danas sjećamo. Ranijim ustajanjem podnosimo žrtvu i pokazujemo kako se želimo neprestano obraćati kako bi mogli biti sol zemlje i svjetlost svijeta; danas svjedočiti i živjeti ljubav te činiti dobro jedni drugima. Pola sata prije zornice bit ću na raspolaganju za ispovijed. Nakon zornice djecu i mlade pozivam na čaj i kolače. Dok su zornice nema večernjih sv. Misa.
3.    U petak, 08. prosinca župa u Crkvici slavi svoj Patron, Bezgrješno začeće BDM. Svečana sv. Misa je u 11 sati na koju župnik Anto poziva da dođemo te slavimo svoju nebesku Majku kroz zahvale i zagovore za sebi i svoje obitelji. Dođimo i utecimo se svoje nebeskoj Zagovornici.
4.    Od katoličkog tiska stigao je novi broj Katoličkog tjednika koji između ostaloga donosi: u uvodniku – povijest veliča samo istinske heroje; razmišljanje o postmodernom kršćaninu; razmišljanje o kriterijima ulaska u Kraljevstvo Božje; o Došašću i njegovom smisluplodovi smrti s. Lukrecije u Burundiji... pa ove i druge zanimljive vijesti i informacije možete pročitati u ovom broju Tjednika kojeg možete uzeti u župnom uredu.
5.    Darovi za crkvu i godižbinu – pročitati.
6.    Mise kroz tjedan – pročitati.
7.    Iduće subote umjesto vjeronauka imat ćemo ispovijed za djecu od 5. do 9. razreda u 1030 sati nakon čega ćemo imati druženje uz picu i sokove a djeca od 1. do 4. razreda neće imati vjeronauka.
8.    Približava nam se blagdan sv. Nikole kojeg ćemo obilježiti tradicionalnom podjelom darova za djecu. I ove godine proslava i podjela darova bit će zajedno za sve zeničke župe u HKD Napredak 09. prosinca za djecu iz naše župe u 13 sati kroz prigodni program. Darove primaju djeca do četvrtog razreda uključivo. Imena djece od prvog do četvrtog  koja dolaze na župni vjeronauk imamo. Zato je potrebno prijaviti djecu predškolskog uzrasta koju nemamo na popisu do 05. prosinca. Svi koji mogu pomoći u organizaciji svojim novčanim prilogom su dobro došli.
9.    U proteklom tjednu umro je naš župljanin MARKO LOZANČIĆ u 80. godini života, koji je umro 25. studenoga a ukopan 28. studenoga na groblju Prašnice. Sjetimo ga se u svojim molitvama. Pokoj vječni daruj mu Gospodine.