ŽUPNI OGLASI - 02. travnja 2017. / 5. KORIZMENA NEDJELJA

1.    U tjednu koji je pred nama slavimo:
u petak – pobožnost Križnog puta u 17:30 sati
u nedjelju – NEDJELJA MUKE GOSPODNJE, CVJETNICA; Na Cvjetnicu blagoslivljamo maslinove ili druge grančice  kao znak Isusova svečanog ulaska u Jeruzalem ali kao i znak mira i Božje brige za ljude. Imat ćete priliku uzeti maslinove grančice ovdje u crkvi i dati svoj prilog koji će biti dostavljen u Misijskoj središnjici za akcije i projekte u misijama po Africi.  Pod svim sv. Misama bit će blagoslov grančica.
2.    Uskrsna ispovijed u našoj župi bit će u srijedu, 05. travnja u 11 i 17 sati. Nakon ispovijedi slavit ćemo sv. Misu. Pa oni koji su uplatili večernju sv. Misu neka dođu ranije jer ćemo je započeti odmah poslije završetka ispovijedanja. Pozivam i potičem da naša priprava za Uskrs svoj vrhunac ima u našem pomirenju s Bogom i ljudima kroz sakrament ispovijedi.
3.    U petak, 07. travnja je Prvi petak, u 17 sati bit će prilika za ispovijed a nakon sv. Mise imat ćemo klanjanje Presvetom oltarskom sakramentu.
4.    U subotu, 08. travnja imat ćemo u Crkvici zajednički Križni put vjernika svih zeničkih župa kao pokornički čin u ovom korizmenom vremenu. Želimo da ova naša zajednička pobožnost kroz Križni put bude izraz našeg jedinstva i zajedništva, bude sjećanje na sve žrtve koje se podnose radi Kristovog imena. Zato pozivamo da nam se na ovom Križnom putu pridružite te zajednički obavimo pobožnost na slavu Kristove muke, na zadovoljštinu za naše grijehe i na utjehu i pomoć dušama u čistilištu. Križni put započinje u 11 sati kod župne crkve te idemo prema Kužnom groblju gdje ćemo slaviti sv. Misu.
5.    Na poticaj Papinskog vijeća za zaštitu maloljetnika Papa je odlučio ustanoviti Dan molitve i pokore za žrtve zlostavljanja. BK BiH odredila je da taj dan u našim biskupijama bude petak pred Cvjetnicu. Biskupi nas pozivaju da u petak, 07. travnja, obilježimo taj dan svojom molitvom, a najsavršenija molitva je sv. Misa, i pokorom za sve žrtve zlostavljanja. Pa uključimo se i mi.
6.    Od katoličkog tiska stigao je novi broj Katoličkog tjednika u kojem između ostalog možete pročitati: u uvodniku o odgovornosti, istini i dobronamjernosti; zaključci redovitog zasjedanja BK BiH; izjava Komisije Justitia et pax o društveno političkoj situaciji u BiH; reportaža o župi u Bijelom Brdu; reportaža o Centru za savjetovanje VN…  pa ove i druge vijesti i razmišljanja možete pročitati u novom broju Katoličkog tjednika kojeg možete uzeti u župnom uredu.
7.    Darovi za crkvu i godižbinu - pročitati
8.    Mise kroz tjedan – pročitati
9.    Iduće subote umjesto vjeronauka bit će ispovijed za osnovce od 5. do 9. razreda u 9:30 sati.
10.    U proteklom tjednu umrli su naši župljani MILKA ŠTEFANAC koja je umrla 30. ožujka a ukopana 01. travnja na groblju Prašnice; SLAVICA ČUIĆ koja je umrla 31. ožujka a bit će ukopana danas, 02. travnja, na groblju u Čajdrašu u 15 sati; MARKO ČUTURIĆ koji je umro 30. ožujka a bit će ukopan u ponedjeljak, 03. travnja na groblju Gradac u 13 sati;  i DRAGAN VIDOVIĆ koji je umro 28. ožujka u Zadru gdje je ukopan 01. travnja. Sjetimo ih se u svojim molitvama. Pokoj vječni daruj im Gospodine.