ŽUPNI OGLASI - 01. siječanj 2017. / SV. MARIJA BOGORODICA, NOVA GODINA

1.    U tjednu koji je pred nama slavimo:
u ponedjeljak – sv. Bazilije Veliki i Grgur Nazijanski, biskupi i crkveni naučitelji
u petak – BOGOJAVLJENJE, SV. TRI KRALJA, VODOKRŠĆE. Sv. mise ovdje u crkvi su u 8 i 17 sati. Kao što je i do sada bio običaj tako ćemo i ove godine pod obje sv. mise blagosloviti vodu i sol koju ćete ponijeti u svoje domove te koristiti za blagoslove. Kako ne bi stvarali gužvu i nepotrebno prolijevali vodu, svi ponesite vodu i sol sa sobom koju ću blagosloviti. Na ovaj dan skuplja se samo jedna milostinja  koja se prosljeđuje fondu sv. Djetinjstva u Vatikan iz kojeg se financiraju humanitarni projekti po svijetu koji su usmjereni prema djeci. Hvala za svaki vaš dar. Budući da je Prvi petak bit će prilika za ispovijed prije sv. Misa.
u nedjelju – NEDJELJA KRŠTENJA GOSPODINOVA, sv. Mise ovdje u crkvi su u redovitom terminu u 8, 10 i 17 sati;
2.    Budući da i ovaj tjedan blagoslivljam obitelji sv. Mise su u 7:30 sati ako nije drugačije rečeno.
3.    Od katoličkog tiska stigao je novi broj Svjetla Riječi; Katolički tjednik je prošlotjedni jer je dvobroj. Pozvao bih sve koji su do sad bili pretplatnici neka u župnom uredu potvrde pretplatu i za 2017. godinu. Isto tako bih pozvao sve koji žele postati pretplatnici nekog od katoličkog tiska neka to isto učine. Za rast i usavršavanje u vjeri potrebno je i čitati vjerski tisak pa neka tiska ne bude promatran samo kroz trošak nego i rast. Svi koji bi htjeli čitati a nisu u mogućnosti financijski isto neka se prijave jer novac ne može biti zapreka.
4.    Darovi za crkvu i godižbinu - pročitati
5.    Mise kroz tjedan – pročitati
6.    U proteklom tjednu umrli su naši  župljani: AUGUST JUREŠIĆ, koji je umro 25. prosinca a ukopan 27. prosinca na groblju Križ; TADIJA POPIĆ koji je umro 26. prosinca a ukopan 28. prosinca na groblju u Kornici. Sjetimo ih se u svojim molitvama. Pokoj vječni daruj im Gospodine!