ŽUPNI OGLASI - 29. studenoga 2015. / 1. NEDJELJA DOŠAŠĆA

1.    U tjednu koji je pred nama slavimo
u ponedjeljak – sv. Andrija, apostol
u četvrtak – sv. Franjo Ksaverski, prezbiter
u nedjelju – slavimo 2. nedjelju Adventa; sv. Mise su u crkvi su u redovitom terminu u 8, 10 i 17 sati i na filijali Drivuša prema dogovoru.
2.    Od sutra, 30. studenoga, svetim misama zornicama započinjemo pripravu na Kristovo rođenje. Zornice će biti u 6:15 sati. Pozivam i potičem sve da sudjelujemo na zornicama. Ne dopustimo da nestaje naša lijepa tradicija te da se kroz ranije ustajanje i sudjelovanje na sv. misama  žrtvujemo i pokažemo da se želimo obraćati od svega što nije dobro u našem životu kako bi se Krist istinski rodio ovoga Božića i u našem srcu te ga mognemo donositi drugima. Pola sata prije početka sv. Mise bit ću na raspolaganju za ispovijed. Dok traju zornice nema večernjih misa. Nakon zornice djecu i mlade pozivam na čaj i kolače.
3.    Udruga prijatelja KŠC sv. Pavao poziva sve članove i prijatelje na 6. redovitu skupštinu u ponedjeljak, 30. studenoga s početkom u 18:30 sati u amfiteatru KŠC-a. Isto tako Udruga poziva u petak, 04. prosinca na Adventski humanitarni koncert koji će biti u amfiteatru KŠC-a s početkom u 1830 sati. Gosti koncerta su članovi Kulturno umjetničkog društva iz Novog Travnika koji će doći u pratnji don Ante Ledića.
4.    U petak, 04. prosinca, je Prvi petak. Prije sv. Mise bit će prilika za ispovijed a nakon sv. Mise imat ćemo klanjanje pred Presvetim oltarskim sakramentom.
5.    Proslava sv. Nikole bit će u nedjelju, 06. prosinca u Hrvatskom domu za djecu iz naše župe u 13 sati, jasno koja su prijavljena i dolaze na vjeronauk.
6.    Od katoličkog tiska stigao je novi broj Glasa koncila i Katoličkog tjednika koji između ostalog donosi: u uvodniku – o ulaganju u nadu mira; Papa s njemačkim biskupima; intervju s fra Mirom Babićem, misionarom u Keniji; razmišljanje – prijateljevanje s Isusom Kristom, o križnom putu kršćana u Palestini; reportaža o mostograditeljima između ljudi…  pa ove i druge zanimljive vijesti i informacije o događanjima u crkvi možete pročitati u novom broju Katoličkog tjednika kojeg možete uzeti u župnom uredu.
7.    Darovi za crkvu i godižbinu.
8.    Mise kroz tjedan.
9.    Vjeronauk je idući tjedan prema rasporedu, proba velikog zbora je utorkom nakon večernje sv. Mise, proba zbora za djecu i mlade je nedjeljom u 9 sati; radionice za mlade subotom nakon večernje mise.
10.    U proteklom tjednu umrli su naši župljani: JELA MIŠKIĆ koja je umrla 22. studenoga a ukopana 24. studenoga na groblju Križ; BRANISLAV MIŠKIĆ, koji je umro 22. studenoga a ukopan 24. studenoga na groblju Križ; MARKO ZORETIĆ koji je umro 23. studenoga a ukopan 28. studenoga na groblju Crkvica i MARIJA JUREŠIĆ koja je umrla 24. studenoga a ukopana 26. studenoga na groblju Crkvica. Sjetimo ih se u svojim molitvama. Pokoj vječni daruj im Gospodine!
11.    Nakon sv. Mise je Advent fest i moći ćete kupiti adventske vijence, čestitke, kolače, kuhano vino, rakiju, čaj. Sav prihod ide za najugroženije u župnoj zajednici.