ŽUPNI OGLASI - 29. ožujka 2015. / CVJETNICA, NEDJELJA MUKE GOSPODNJE

1.    U tjednu koji je pred nama slavimo:

u četvrtak – VELIKI ČETVRTAK, MISA VEČERE GOSPODNJE,  sv. misa je u 18 sati.
u petak – VELIKI PETAK, OBREDI VELIKOG PETKA, obredi počinju u 17 sati
u subotu – VELIKA SUBOTA, MISA VAZMENOG BDIJENJA, obredi i sv. Misa počinju u 19 sati.
u nedjelju – USKRS, NEDJELJA USKRSNUĆA GOSPODNJEGA, sv. Mise u našoj župnoj crkvi su u 8, 10, 18 sati;  u KPZ u 8 sati; na filijali Drivuša u 10 sati.
2.    Dragi vjernici današnjom nedjeljom započinje Veliki tjedan. U ovom tjednu dogodili su se najveći i najvažniji događaji naše vjere. I te događaje obilježit ćemo u one dane u koje su se i dogodili. na Veliki četvrtak – ustanovljena je sv. Misa i sv. Red te na taj dan slavimo misu večere Gospodnje na kojoj nam je Isus dao primjer služenja. Nakon sv. Mise imat ćemo klanjanje pred Presvetim oltarskim sakramentom; na Veliki petak – Isus je podnio muku za sve nas kako bi nakon ovog zemaljskog života mogli živjeti u vječnosti. Taj dan je obvezatan post i nemrs; nema sv. Mise ali slavimo obrede Velikog petka koji se sastoje od čitanja muke Isusa Krista, ljubljenja križa i pričesti; na Veliku subotu imamo vazmeno bdijenje u kojem slavimo pobjedu nad smrću. Ovi dani su vrhunac liturgijskih slavlja i ne zamislivo je za jednog vjernika da te dane ne sudjeluje u slavljima. Zato pozivam i potičem vas dragi vjernici da te dane obilježimo svojim sudjelovanjem u svim ovim događajima kako i dolikuje za one koji se nazivaju Kristovim učenicima.
3.    Tradicionalni blagoslov jela bit će kao i dosada na Veliku subotu nakon mise Vazmenog bdijenja. 
4.    Od katoličkog tiska stigao je novi broj Glasa koncila i Katoličkog tjednika. U novom broju KT, između ostalog, možete pročitati: u uvodniku – život bez prečica; zaključci zasjedanja BK BiH; reportaža o župi Kruševo kod Mostara; iskustvo vjere u obitelji s osmero djece; o križnom putu kršćana danas u Latinskoj Americi; ove i druge zanimljive vijesti i razmišljanja možete pročitati u novom KT kojeg možete kupiti u župnom uredu.
5.    Darovi za crkvu i godižbinu. 
6.    Mise kroz tjedan.
7.    Obavijest o akciji – pročitati 
8.    Vjeronauka idući tjedan nema radi uskrsnih blagdana.