ŽUPNI OGLASI - 27. prosinca 2015. / NEDJELJA SV. OBITELJI

  1. U tjednu koji je pred nama slavimo

u ponedjeljak – Nevina dječica, mučenici

u četvrtak – Silvestrovo, sv. misa zahvale za proteklu godinu bit će u 17 sati. Jutarnje mise nema.

u petak – Nova godina, sv. Marija Bogorodica, sv. mise su u 10 i 17 sati

u nedjelju – slavimo 2. nedjelju po Božiću; sv. Mise ovdje u crkvi su u redovitom terminu u 8, 10 i 17 sati i na filijali Drivuša prema dogovoru.

  1. U ponedjeljak, 28. prosinca započinjemo blagoslov obitelji prema rasporedu koji imate izvješen na oglasnoj ploči i u Božićnom listiću. Blagoslivljat će tri svećenika. Imajte obzira tada nas svi čekaju svi koji žele da se duže zadržimo neka nas zovnu pa ćemo se družiti kada više vremena imamo. Nastojte biti u svojim domovima kada je na rasporedu vaša ulica ili selo jer blagoslivljamo obitelji a ne zidove. Pripravite svetu vodu, križ i upalite svijeću. U grdu pripazite jesu li otključani haustori. Dok traje blagoslov obitelji sv. mise su u 730 sati ako nije drugačije naznačeno.

  2. U ponedjeljak, 28. prosinca je Božićno sijelo u Hrvatskom domu s početkom u 20 sati. Pozivamo sve koji se žele družiti i veseliti uz pjesmu neka dođu. Piće će biti osigurano kao i glazba a hranu i kolače ponesite vi jer vjerujemo  kako će toga biti na pretek ovih dana pa neka se sve blaguje a ne baca.

  3. Od katoličkog tiska stigao je novi broj Glasa koncila i Katoličkog tjednika koji između ostalog donosi: u uvodniku – o božićnoj bajci; intervju s generalom Antom Jeleč na temu Božića; razmišljanje uz Božić; Božić u ozračju terorizma, straha i prijetnji; božićne poruke biskupa; o božićnim običajima; dopustiti da se Božić dogodi u tvom srcu… pa ove i druge zanimljive vijesti i informacije o događanjima u crkvi možete pročitati u novom broju Katoličkog tjednika kojeg možete uzeti u župnom uredu.

  4. Darovi za crkvu i godižbinu.

  5. Mise kroz tjedan.

  6. Vjeronauka nema do daljnjega.

  7. U proteklom tjednu umrla je naši župljanka: LJERKA HASANICA, koja je umrla 25. prosinca a bit će ukopana danas, 27. prosinca na groblju Prašnice. Sjetimo je se u svojim molitvama i zahvalimo za dar njezinog života. Pokoj vječni daruj joj Gospodine!