ŽUPNI OGLASI - 26. travnja 2015. / 4. USKRSNA NEDJELJA/NEDJELJA DOBROG PASTIRA

1.    U tjednu koji je pred nama slavimo
u srijedu – sv. Katarina Sijenska, djevica i crkvena naučiteljica
u petak – sv. Josip Radnik; Proljetni blagoslov polja na groblju Ravne Njive u 11 sati
u subotu – sv. Atanazije, biskup i crkveni naučitelj
u nedjelju – 5. USKRSNA NEDJELJA, sv. Mise u našoj župnoj crkvi su u 8, 10, 18 sati;  proljetni blagoslov polja na groblju Gradac u 11 sati
2.    U petak, 01. svibnja je Prvi petak. Prije sv. Mise bit će prilika za ispovijed a nakon sv. Mise imat ćemo klanjanje Presvetom oltarskom sakramentu. Ujedno započinje svibanjska pobožnost. Mjesec svibanj posvećen je Blaženoj Djevici Mariji te ga vjernici obilježavaju moljenjem krunice. Tako ćemo i mi pola sata prije sv. Mise moliti krunicu. Pozivam vas dragi vjernici da se uključimo i dođemo svojoj nebeskoj majci te joj damo dužnu pohvalu i čast ali i da se stavimo pod njezinu zaštitu i zagovor svojom molitvom. Ako ne možemo doći u crkvu bar je izmolimo kod kuće.
3.    Od katoličkog tiska stigao je novi broj Glasa koncila i Katolički tjednik. U novom broju Katoličkog tjednika možete pročitati: u uvodniku – o ljudima dobre volje; razmišljanje o ministrantima kao pomoćnicima svećeniku u službi na oltaru; o raspršenom hrvatskom stadu u Peru-u; o križnom put kršćana u Keniji; razmišljanje o svećeničkom i redovničkom pozivu; o oprostu… ove i druge zanimljive vijesti i informacije možete pročitati u novom Katoličkom tjedniku kojeg možete uzeti u župnom uredu.
4.    Darovi za crkvu i godižbinu.
5.    Mise kroz tjedan.
6.    Vjeronauk je idući tjedan prema rasporedu kao i dogovoreni susreti i probe.
7.    U tijeku su prijave za susret s Papom u Sarajevu 06. lipnja. Svi koji hoće ići neka se prijave u župni ured. Cijena povratne karte je 10 KM.
8.    Isto tako je u tijeku akcija prikupljanja sredstava za novu elektrifikaciju zvona i novi razglas u crkvi.
9.    Šahovski klub “Napredak” i HKD “Napredak” organiziraju prigodan pojedinačni uskrsni šahovski turnir zeničkih župa, koji će biti danas, 26. travnja u Hrvatskom domu s početkom u 13 sati. Svaka župa može imati neograničen broj igrača. Proglašenje pobjednika i podjela nagrada je planirana oko 17 sati. Nakon turnira bit će domjenak za sudionike i goste uz tamburaški sastav Zlatne žice. Podržite svojim dolaskom i ovaj događaj.