ŽUPNI OGLASI - 25. listopada 2015. / 30. NEDJELJA KROZ GODINU

1.    U tjednu koji je pred nama slavimo
u srijedu – sv. Šimun i Juda Tadej, apostoli
u nedjelju – slavimo svetkovinu Svih Svetih, sv. Mise u našoj župnoj crkvi su u 8, 10, 17 sati; i na groblju Prašnice u 11 sati te na groblju Crkvica u 15:30 sati s tim da će biti polaganje vijenaca na središnjem spomen obilježju za sve poginule branitelje u 15:15 sati.
2.    Danas smo prešli na zimsko računanje vremena pa su ubuduće večernje sv. Mise radnim danom i nedjeljom u 17 sati.
3.    Od 01. do 08. studenoga vjernici mogu dobiti potpuni oprost za svoje pokojnike. Da bi dobili oprost potrebno je sudjelovati u  sv. Misi, pričestiti se a ako nismo u stanju milosti ispovjediti se te izmoliti Očenaš, Vjerovanje i izmoliti jednu molitvu na nakanu sv. Oca.
4.    Od katoličkog tiska stigao je novi broj Glasa koncil i Katoličkog tjednika koji između ostalog donosi: u uvodniku – o Josipu Stadleru i besmrtnosti; s proslave dana Katoličkog bogoslovnog fakulteta u Sarajevu; sa proslave 20te godišnjice KŠC sv. pavao u Zenici; s proslave 125 obljetnici Služavki Malog Isusa; o križnom putu kršćana danas u Jordanu… pa ove i druge zanimljive vijesti i informacije o događanjima u crkvi možete pročitati u novom broju Katoličkog tjednika kojeg možete uzeti u župnom uredu.
5.    Darovi za crkvu i godižbinu.
6.    Mise kroz tjedan.
7.    Vjeronauk je prema rasporedu, proba velikog zbora je utorkom nakon večernje sv. Mise, proba zbora za djecu i mlade je nedjeljom u 9 sati.
8.    Udruge Domovinskog rata Grada Zenice kako će na Svi Svete biti polaganje vijenaca poginulim braniteljima na lokalnim spomen obilježjima: u Šušnju u 9 sati; u Janjcu u 10 sati; u Podbriježju u 1130 sati i na gradskom groblju Crkvica u 1515 sati.
9.    Župnik iz Crkvica obavještava da ćete moći kupiti cvijeće na Svi Svete na štandu preko puta crkve a prihod ide za mlade i potrebne u župi. Pa i na ovaj način pomažemo pa kupovinom kod njih pomozimo.
10.    Pozivaju se svi građani koji imaju Hrvatsko državljanstvo a žele sudjelovati na predstojećim izborima 7. i 8. studenoga da izvrše registraciju za glasanje. Registrirati se možete u HKD Napredak još u ponedjeljak i utorak od 11 do 13 sati. Ponijeti sa sobom putovnicu. Svi koji se registriraju imat će osiguran organizirani prijevoz.
11.    U proteklom tjednu umrla je naša župljanka ŠTEFANIJA KUSTURA, koja je umrla 24. listopada a bit će ukopana u ponedjeljak, 26. listopada, na groblju Križ u 15 sati. Sjetimo je se u svojim molitvama. Pokoj vječni daruj joj Gospodine!