ŽUPNI OGLASI - 22. studenoga 2015. / KRIST KRALJ

1.    U tjednu koji je pred nama slavimo
u utorak – sv. Andrija Dung Lac, prezbiter i drugovi, mučenici
u srijedu – sv. Katarina Aleksandrijska, djevica i mučenica
u nedjelju – slavimo 1. nedjelju Adventa; sv. Mise su u crkvi su u redovitom terminu u 8, 10 i 17 sati i na filijali Drivuša prema dogovoru.
2.    Od katoličkog tiska stigao je novi broj Glasa koncila i Katoličkog tjednika koji između ostalog donosi: u uvodniku – nije dovoljno aludirajući na terorizam; o zahvalnom uzvratnom posjetu izaslanstva BiH papi Franji; intervju s Ivanom Penavom, gradonačelnikom Vukovara; reportaža o župi u Rastičevu na Kupresu; razmišljanje na temu – koga slijedimo?; o križnom put kršćana u Butanu; hrvatski biskupi o kanonizaciji bl. Alojzija Stepinca…  pa ove i druge zanimljive vijesti i informacije o događanjima u crkvi možete pročitati u novom broju Katoličkog tjednika kojeg možete uzeti u župnom uredu.
3.    Darovi za crkvu i godižbinu.
4.    Mise kroz tjedan.
5.    Vjeronauk je prema rasporedu, proba velikog zbora je utorkom nakon večernje sv. Mise, proba zbora za djecu i mlade je nedjeljom u 9 sati; radionice za mlade subotom nakon večernje mise.
6.    Približava nam se sv. Nikola čiji ćemo blagdan obilježiti tradicionalnom podjelom darova za djecu. I ove godine će proslava i podjela darova biti zajedno za sve zeničke župe u HKD Napredak kroz prigodni program. Darove primaju djeca do četvrtog razreda uključivo. Imena djece od prvog do četvrtog  koja dolaze na župni vjeronauk imamo. Zato je potrebno prijaviti djecu predškolskog uzrasta koju nemamo na popisu. Kako i na koji način će biti organizirana proslava bit ćete obaviješteni iduće nedjelje. Svi koji mogu pomoći u organizaciji svojim novčanim prilogom su dobro došli.
7.    Kao i dosadašnjih godina kroz vrijeme Adventa imat ćemo Advent fest tj. nakon nedjeljnih sv. Misa u 8 i 10 sati imat ćemo prodaju kuhanog vina, rakije, čaja i kolača zatim božićnih čestitki i različitih ukrasa koje su mladi pravili u radionici. Sav prihod ide za najpotrebnije u župnoj zajednici kojih je uistinu puno. Nakon sv. Mise zastanimo, porazgovarajmo, kupimo te tako pomozimo drugima. Advent  je vrijeme priprave na Kristovo rođenje našom većom zauzetošću za druge, našim radom na sebi i obraćenjem, uključivanjem drugih pa se aktivno uključimo. Pozivam sve koji su spremni napraviti koji suhi kolač da se prijave kod sestara kako bi znali s čim računamo kroz četiri nedjelje.
8.    U proteklom tjednu umrla je naša župljanka PAVICA JUREŠIĆ koja je umrla 15. studenoga a ukopana 17. studenoga na groblju Križ. Sjetimo je se u svojim molitvama. Pokoj vječni daruj joj Gospodine!
9.    Nakon sv. Mise naš zbor koji je prošle nedjelje sudjelovao na Zlatnoj harfi otpjevat će dvije skladbe s kojima je sudjelovao. Pa ostanimo i poslušajmo to im je poticaj za daljnji rad. Nakon sv. Mise sve pjevače pozivam u vjeronaučnu dvoranu na sok, kolače i čokoladu.