ŽUPNI OGLASI - 20. prosinca 2015. / 4. NEDJELJA DOŠAŠĆA

1.    U tjednu koji je pred nama slavimo
u četvrtak – Badnjak, ima misa zornica te misa Polnoćka u 24 sata
u petak – Božić, sv. Mise ovdje u crkvi su 6, 10 i 17 sati, u KPZ u 8 sati te na filijali Drivuša u 10
u subotu – sv. Stjepan, prvomučenik – sv. mise su u 8 i 17 sati
u nedjelju – slavimo nedjelju sv. Obitelji; sv. Mise ovdje u crkvi su u redovitom terminu u 8, 10 i 17 sati i na filijali Drivuša prema dogovoru.
2.    Dragi vjernici vjerujem kako smo već dobro usvojili i da smo prihvatili da je Božić blagdan susreta, zajedništva i radosti. Uspjeli smo istisnuti petarde i pucanje jer to nikako ne može biti odraz Božića. Pa u duhu toga neka nam i ovaj Božić tako protekne, bez petardi i pucanja. Upozorenje – u dvorište se neće moći sa autom, najbolje bi bilo doći bez auta i tako onemogućiti provale ali ako dolazite autom nikako ne ostavljajte vrijednosti u njemu kako ne bi bilo primamljivo lopovima.
3.    U nedjelju, 27. prosinca je Božićni turnir zeničkih župa u gradskoj Areni s početkom u 10 sati. Pozivamo sve one koji hoće i mogu da dođu bodriti ekipu svoje župe. Božić je blagdan zajedništva i susreta pa nam je ovo prilika da se susretnemo jedni s drugima te kroz te susrete širimo Božićni duh.
4.    Radi vaše informacije blagoslov obitelj započinjemo 28. prosinca prema rasporedu koji imate u Božićnom listiću kojeg možete uzeti na izlazu iz crkve. Više informacija iduće nedjelje.
5.    U utorak, 22. prosinca s početkom u 18:30 sati bit će Božićni koncert u KŠC sv. Pavao koji organiziraju učenici i djelatnici KŠCa. Pozivamo sve vjernike da dođu i podrže učenike te uživaju u lijepim božićnim pjesmama.
6.    Od katoličkog tiska stigao je novi broj Glasa koncila i Katoličkog tjednika koji između ostalog donosi: u uvodniku – o kulturi mogućeg i nužnog; o otvaranju vrata i Jubilarne godine milosrđa u biskupijama u BiH; razmišljanje – kad je sadržaj nadmašen izgledom; o križnom putu kršćana u Jemenu; reportaža o župi sv. Petra i Pavla u Mostaru; o Advent festu u našoj župi pa ove i druge zanimljive vijesti i informacije o događanjima u crkvi možete pročitati u novom broju Katoličkog tjednika kojeg možete uzeti u župnom uredu.
7.    Darovi za crkvu i godižbinu.
8.    Mise kroz tjedan.
9.    Vjeronauka nema do daljnjega.
10.    Uplaćene su Velike mise za + KATARINA JUREŠIĆ, mise su uplatila djeca s obiteljima.
11.    U proteklom tjednu umrli su naši župljani: DRAGO KAKŠA, koji je umro 13. prosinca a ukopan 14. prosinca na groblju Prašnice; MARINKO KOZINA, koji je umro 11. prosinca a ukopan 15. prosinca na groblju Crkvica; ANĐA BRKOVIĆ, koja je umrla 14. prosinca a ukopana 15. prosinca na groblju Prašnice. Sjetimo ih se u svojim molitvama i zahvalimo za dar njihovoga života. Pokoj vječni daruj im Gospodine!
12.    Nakon sv. Mise je Advent fest