ŽUPNI OGLASI - 18. siječnja 2015. / 2. NEDJELJA KROZ GODINU

1.    U tjednu koji je pred nama slavimo:

u srijedu – sv. Agneza, djevica i mučenica
u četvrtak – sv. Vinko, đakon i mučenik
u subotu – sv. Franjo Saleški, biskup i crkveni naučitelj
u nedjelju – 3. NEDJELJA KROZ GODINU, sv. Mise u našoj župnoj crkvi su u 8, 10, 17 sati;  na filijali Drivuša u 10 sati
2.    Danas započinje molitvena osmina za jedinstvo kršćana pa kroz ovaj tjedan, možda više nego inače, uputimo Bogu svoje molitve kako za jedinstvo kršćana tako i za slogu svih ljudi. 
3.    Isto tako danas počinje Devetnica u čast sv. Anđele Merici, utemeljiteljice sestara Uršulinki koje djeluju u našoj župnoj zajednici. 27. siječnja je proslava njihovog a i našeg Patrona. Na proslavu pripravljat ćemo se molitvom sv. Anđeli nakon sv. Mise. Devetnicu posvećujemo za nova duhovna zvanja pa pozivam da se uključimo i u ovu Devetnicu svojim sudjelovanjem na sv. Misama i zajedničkom molitvom.
4.    U srijedu, 21. siječnja započinju Devetnice u čast sv. Josipa. Papa Franjo ovu godinu proglasio je Godinom posvećenog života pa ćemo i mi tematski razmišljati o krepostima i vrlinama koje krase redovnički život. Sv. Misa srijedom odnosno kada je Devetnica bit će u 1630 sati, a u 16 sati je molitva krunice te ćete imati priliku za ispovijed. Pozivam i potičem da svojim sudjelovanjem napredujemo i rastemo u vjeri te se što bolje pripravimo za proslavu sv. Josipa.
5.    Od katoličkog tiska stigao je novi broj Svjetla riječi, Glasa koncila i Katoličkog tjednika. U novom broju KT, između ostalog, možete pročitati: u uvodniku – o ironiji života; reportaža o Đakovu i Đakovačkoj biskupiji; zanimljivost – najstariji svećenik ušao u 105. godinu života; razmišljanje Pape – društvo bez majki bilo bi nehumano; sa susreta animatora iz Travnik gdje su sudjelovali i naš animatori; s duhovno obnove mladih iz naše župe… ove i druge zanimljive vijesti i razmišljanja možete pročitati u novom KT kojeg možete kupiti u župnom uredu.
6.    Darovi za crkvu i godižbinu. 
7.    Mise kroz tjedan.
8.    U subotu, 24. siječnja ponovno započinjemo sa župnim vjeronaukom s tima da ćemo ovaj put imati na slijedeći način kao duhovnu obnovu: od 1. do 4. razreda u 1030 do 1230 sati; od 5. do 8. razreda u 1430 do sv. Mise; i 9. razred i srednjoškolci nakon večernje sv. Mise. Pozivam i potiče na redovito dolaženje i sudjelovanje. Proba velikog zbora je utorkom nakon večernje sv. Mise; proba benda subotom u 10 sati – svi koji se žele priključiti neka dođu; susret mladih je subotom nakon večernje sv. Mise.
9.    U proteklom tjednu umrli su naši župljani SLAVICA KOS, koja je umrla 12. siječnja a ukopana 15. siječnja na groblju Prašnice;  KATARINA JUREŠIĆ, koja je umrla 13. siječnja a ukopana 14. siječnja na groblju Križ. Pokoj vječni daruj im Gospodine!