ŽUPNI OGLASI - 15. studenoga 2015. / 33. NEDJELJA KROZ GODINU

1.    U tjednu koji je pred nama slavimo
u utorak – sv. Elizabeta Ugarska, redovnica
u subotu -  Prikazanje Blažene Djevice Marije
u nedjelju – slavimo nedjelju Isusa Krista Kralja svega stvorenja, Krist Kralj; sv. Mise su u crkvi su u redovitom terminu u 8, 10 i 17 sati i na filijali Drivuša prema dogovoru.
2.    Od katoličkog tiska stigao je novi broj Glasa koncila i Katoličkog tjednika koji između ostalog donosi: u uvodniku – o dvadesetogodišnjem mangupu, zaključci 65. redovitog zasjedanja BK BiH; intervju s dr. Matom Granićem na temu Daytona; reportaža o HKM u Beču; činjenice – koga smo precrtali Daytonskim sporazumom; o križnom putu kršćana u Kuvajtu; s đakonskog ređenja Borisa Plavčića u Nizozemskoj rođenog u Zenici…  pa ove i druge zanimljive vijesti i informacije o događanjima u crkvi možete pročitati u novom broju Katoličkog tjednika kojeg možete uzeti u župnom uredu.
3.    Darovi za crkvu i godižbinu.
4.    Mise kroz tjedan.
5.    Vjeronauk je prema rasporedu, proba velikog zbora je utorkom nakon večernje sv. Mise, proba zbora za djecu i mlade je nedjeljom u 9 sati.
6.    Približava nam se sv. Nikola čiji ćemo blagdan obilježiti tradicionalnom podjelom darova za djecu. I ove godine će proslava i podjela darova biti zajedno za sve zeničke župe u HKD Napredak kroz prigodni program. Darove primaju djeca do četvrtog razreda uključivo. Imena djece od prvog do četvrtog  koja dolaze na župni vjeronauk imamo. Zato je potrebno prijaviti djecu predškolskog uzrasta koju nemamo na popisu. Kako i na koji način će biti organizirana proslava bit ćete obaviješteni idućih nedjelja. Svi koji mogu pomoći u organizaciji svojim novčanim prilogom su dobro došli.
7.    Za dvije nedjelje započinje Advent, vrijeme priprave na Kristovo rođenje, te u tom vremenu imamo i koristimo u svom životnom prostoru podsjetnike poput adventskog vijenca, zvončića i drugih ukrasa. Mladi su u radionicama izrađivali takve stvari pa ćete imati priliku kupiti ih uz napomenu a sav prihod ide za najugroženije u našoj župnoj zajednici.  Tako ćemo kupovinom pomoći što svakako kupujemo.