ŽUPNI OGLASI - 15. ožujka 2015. / 4. KORIZMENA NEDJELJA

1.    U tjednu koji je pred nama slavimo:

u srijedu – 9. Devetnica u čast sv. Josipa. Krunica je u 16 sati a sv. Misa u 16:30 sati. 
u četvrtak – SV. JOSIP, ZARUČNIK BDM. Patron naše župne zajednice te zapovijedana svetkovina za našu župu. Sv. Mise su u 8, 11 i 17 sati. Svečanu sv. Misu u 11 sati predvodi mons. Ivan Milovan, umirovljeni Porečko pulski biskup. Pozivam i potičem vas dragi župljani da taj dan proslavimo najprije sv. Misom a poslije za obiteljskim stolom sa svojim obiteljima, rodbinom i prijateljima. Na taj način utecimo se zagovoru sv. Josipa, za sebe, za svoje obitelji i cijeli hrvatski narod. Mi domaći nastojimo pokazati red i dobrodošlicu svima. Nakon sv. Mise bit će prilika za druženje, kolo i pjesmu. Dobro došli svi!
u petak – pobožnost Križnog puta u 16:30 sati. 
u nedjelju – 5. KORIZMENA NEDJELJA, sv. Mise u našoj župnoj crkvi su u 8, 10, 17 sati;  na filijali Drivuša u 10 sati.
2.    U subotu, 21. ožujka u Crkvici imat ćemo, treću godinu zaredom,  Križni put kao pokornički čin u ovom korizmenom vremenu i Godini posvećenog života naših zeničkih župa.  Okupljanje je do 11 sati ispred crkve u Crkvici kada ćemo započeti pobožnost i krenuti prema starom groblju gdje ćemo slaviti sv. Misu. Želimo da ovaj naš zajednički Križni put bude znak jedinstva i zajedništva, bude sjećanje na sve žrtve koje u sadašnjem trenutku podnose radi toga što su Kristovi učenici. Zato pozivamo da nam se na ovom Križnom putu pridružite, nije dug i po ravnom je,  te molimo za potrebnu snagu svoj križ nositi i donijeti do kraja te zajedno sa sv. Pavlom reći: „Dobar sam boj bio, trku završio i vjeru sačuvao“.
3.    Od katoličkog tiska stigao je novi broj Glasa koncila i Katoličkog tjednika. U novom broju KT, između ostalog, možete pročitati: u uvodniku – o crkvenom presabiranju; reportaža o župi Jelaške; o utjecaju medija danas na nasilje; reportaža o katolicima u Kini koji podnose mučeništvo i progone; prva misa nakon 20 godina u Rogatici… ove i druge zanimljive vijesti i razmišljanja možete pročitati u novom KT kojeg možete kupiti u župnom uredu.
4.    Darovi za crkvu i godižbinu. 
5.    Mise kroz tjedan.
6.    Vjeronauk je idući tjedan prema rasporedu kao i dogovoreni susreti i probe.
7.    Za proslavu patrona dolazi nam zbor župe sv. Blaža iz Zagreba koji će pjevati zajedno sa našim zborom na sv. Misi u 11 sati koju će slaviti mons. Ivan Milovan. Pjevača iz Zagreba dolazi 25. Ono što kao župa trebamo jest osigurati im prenoćište. Do sada ste se uvijek spremno odazivali pa nadam se da ćete i sada. Zamolio bih sve koji možete i hoćete te imate prostor da primite onoliko koliko možete na konak te gostima ponudite večeru i doručak. Nadam se da ćemo uspjeti sve smjestiti uz vašu pomoć. Pa svi koji možete prijavite se u župni ured.