ŽUPNI OGLASI - 11. siječnja 2015. / KRŠTENJE GOSPODINOVO

1.    U tjednu koji je pred nama slavimo:

u subotu – sv. Antun, opat
u nedjelju – 2. NEDJELJA KROZ GODINU, sv. Mise u našoj župnoj crkvi su u 8, 10, 17 sati;  na filijali Drivuša u 10 sati
2.    Od 18. do 25. siječnja slavimo Molitvenu osminu za jedinstvo kršćana. Na taj način ispunjamo Isusovu Velikosvećeničku molitvu “da svi budu jedno“. Pa uključimo se i mi svojim molitvama i sudjelovanjem na sv. Misama da čuvajući svoj identitet budemo otvoreni za ekumenski dijalog i dar jedinstva.
3.    U nedjelju 18. siječnja započinje Devetnica u čast sv. Anđele Merici, utemeljiteljice sestara Uršulinki koje djeluju u našoj župnoj zajednici. 27. siječnja je proslava njihovog a i našeg Patrona. Na proslavu pripravljat ćemo se molitvom sv. Anđeli nakon sv. Mise. Devetnicu posvećujemo za nova duhovna zvanja pa pozivam da se uključimo i u ovu Devetnicu svojim sudjelovanjem na sv. Misama i zajedničkom molitvom.
4.    Od katoličkog tiska stigao je novi broj Glasa koncila i Katoličkog tjednika. U novom broju KT, između ostalog, možete pročitati: u uvodniku – sudbonosno vrijeme; sa Taizea u Pragu – živjeti kao manjina ali kao sol zemlje; intervju s misionarom fra Ivicom Perić; reportaža o Gradišćanskim Hrvatima; razmišljanje – molitva je korijen mira; iz misija – djeca pomažu djeci… ove i druge zanimljive vijesti i razmišljanja možete pročitati u novom KT kojeg možete kupiti u župnom uredu.
5.    Darovi za crkvu i godižbinu. 
6.    Mise kroz tjedan.
7.    Uplaćena su Velike mise za + ANĐU IDŽAN, mise su uplatila djeca.
8.    U proteklom tjednu umrli su naši župljani  VITOMIR HRGIĆ koji je umro 05. siječnja a ukopan 08. siječnja na groblju Crkvica; JELA ČIČAK koja je umrla 07. siječnja a ukopana 09. siječnja na groblju Prašnice; MARA RAKIĆ koja je umrla 09. siječnja a bit će ukopana danas, 11. siječnja, na groblju Crkvica.  Pokoj vječni daruj im Gospodine!