ŽUPNI OGLASI - 11. listopada 2015. / 28. NEDJELJA KROZ GODINU

1.    U tjednu koji je pred nama slavimo
u četvrtak – sv. Terezija Avilska, djevica i crkvena naučiteljica
u subotu – sv. Ignacije Antiohijski, biskup i mučenik
u nedjelju – 29. nedjelja kroz crkvenu godinu, ujedno Misijska nedjelja, sv. Mise u našoj župnoj crkvi su u 8, 10, 18 sati; i na groblju Gradac u 11 sati.
2.    Kao što rekoh iduće nedjelje slavimo Misijsku nedjelju, dan kada razmišljamo o misijskom poslanju Crkve. Crkva nije pozvana samo održavati i brinuti se o postojećim vjernicima nego ići i naviještati Krista narodima koji za njega nisu čuli. Zato na tu nedjelju želimo sebi posvijestiti tu zadaću ali sjetiti se svih onih koji su otišli u siromašne krajeve propovijedati Radosnu vijest svjedočeći o ljubavi Boga prema čovjeku. I mi se možemo uključiti najprije osobnim svjedočenjem Boga u sredini gdje živimo, zatim molitvama za što plodonosniji uspjeh misionara i svojim novčanim darom za misije. Zato ćemo iduće nedjelje pod svim Misama skupljati samo jednu milostinju za misije. I ne brini koliki god bio tvoj dar kada je od srca on je uistinu velik u Božjim očima i može jako puno pomoći u siromašnim misijskim krajevima.
3.    Od katoličkog tiska stigao je novi broj Glasa koncila, Svjetlo Riječi i Katoličkog tjednika koji između ostalog donosi: u uvodniku – o obitelji na braniku, sa posvete crkve sv. Franje u Sarajevu;  intervju s mons. Tomom Vukšićem, vojnim biskupom – nitko nema ovlasti mijenjati biblijsku istinu o kršćanskom braku; reportaža o župi Dračevo; crkveni nauk o obitelji; o križnom putu kršćana danas u Tunisu; pa ove i druge zanimljive vijesti i informacije o događanjima u crkvi možete pročitati u novom broju Katoličkog tjednika kojeg možete uzeti u župnom uredu.
4.    Darovi za crkvu i godižbinu.
5.    Mise kroz tjedan.
6.    Vjeronauk je prema rasporedu, proba velikog zbora je utorkom nakon večernje sv. Mise, proba zbora za djecu i mlade je nedjeljom u 9 sati.
7.    U petak, 16. listopada Katolički školski centar sv. Pavao slavi Dan škole i ujedno 20 obljetnicu svoga djelovanja i rada u Zenici. Sv. Misa bit će u 16 sati u crkvi sv. Ilije koju će slaviti mons. Pero Sudar, pomoćni biskup koji je promicatelj katoličkog školstva u BiH; zatim će u 17:15 sati biti prigodni program i akademija u atriju KŠCa. Ravnatelj don Ivan Lovrić poziva sve da dođemo te svojim dolaskom uzveličamo ovaj dan i damo podršku radu i postojanju ovog Centra koji odgaja i  intelektualno obrazuje djecu.