ŽUPNI OGLASI - 08. studenoga 2015. / 32. NEDJELJA KROZ GODINU/DAN ZAHVALNOSTI

1.    U tjednu koji je pred nama slavimo
u ponedjeljak – POSVETA LATERANSKE BAZILIKE
u utorak – SV. LEON VELIKI, PAPA I CRKVENI NAUČITELJ
u srijedu – SV. MARTIN TOURSKI, BISKUP
u četvrtak – SV. JOZAFAT, BISKUP I MUČENIK
u subotu -  SV. NIKOLA TAVELIĆ, PREZBITER I MUČENIK
u nedjelju – slavimo 33. nedjelju kroz godinu; sv. Mise su u crkvi su u redovitom terminu u 8, 10 i 17 sati i na filijali Drivuša prema dogovoru.
2.    Od katoličkog tiska stigao je novi broj Svjetla riječi, Glasa koncila i Katoličkog tjednika koji između ostalog donosi: u uvodniku – smjernice za vječnost; s hodočašća Roma u Rim; intervju s mons. Matom Uzunićem, dubrovačkim biskupom; reportaža o Franjevačkoj klasičnoj gimnaziji u Viskom; o križnom putu kršćana u Šri Lanki; o papama – najduži i najkraći pontifikati te razmišljanje – smrt je dobitak a ne gubitak…  pa ove i druge zanimljive vijesti i informacije o događanjima u crkvi možete pročitati u novom broju Katoličkog tjednika kojeg možete uzeti u župnom uredu.
3.    Darovi za crkvu i godižbinu.
4.    Mise kroz tjedan.
5.    Vjeronauk je prema rasporedu, proba velikog zbora je utorkom nakon večernje sv. Mise, proba zbora za djecu i mlade je nedjeljom u 9 sati.
6.    Približava nam se sv. Nikola čiji ćemo blagdan obilježiti tradicionalnom podjelom darova za djecu. I ove godine će proslava i podjela darova biti zajedno za sve zeničke župe u HKD Napredak kroz prigodni program. Darove primaju djeca do četvrtog razreda uključivo. Imena djece od prvog do četvrtog  koja dolaze na župni vjeronauk imamo. Zato je potrebno prijaviti djecu predškolskog uzrasta koju nemamo na popisu. Kako i na koji način će biti organizirana proslava bit ćete obaviješteni idućih nedjelja. Svi koji mogu pomoći u organizaciji svojim novčanim prilogom su dobro došli.
7.    Uplaćene su Velike mise za +Štefaniju Kustura, mise su uplatila djeca.
8.    U proteklom tjednu umro je naš župljanin +Franjo Marić koji je umro 01. studenoga a ukopan 06. studenoga na groblju Prašnice. Sjetimo ga se u svojim molitvama. Pokoj vječni daruj mu Gospodine!